15 yaşındaki Büşra, babasının zorlamalarına rağmen türban takmaya karşı çıktı. Dönerci baba, Büşra uyurken onu defalarca bıçaklayıp kaçtı

Almanya, insanın kanını donduran bir cinayete sahne oldu. Bavyera eyaletinin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Schweinfurt kentinde dönercilik yapan 45 yaşındaki Mehmet Ö., kızı Büşra"yı (15) gece uykusunda bıçaklayarak öldürdü. Alman basınının haberlerine göre, çevresinde muhafazakar yapısıyla tanınan Mehmet Ö., eşi ile kızları Hatun (23), Gülsün (20) ve Büşra"ya başörtüsü takmayı zorunlu kılmıştı. Ancak daha rahat bir yaşam tarzını benimseyen Büşra ile babası arasında sık sık tartışmalar yaşanıyordu. Bu nedenle Büşra, alt katlarında oturan dedesi ve babaannesinde kalmaya başladı. Çarşamba gecesi 03.30"da elinde bıçakla alt kata inen Mehmet, oturma odasındaki koltukta uyuyan kızını defalarca bıçakladıktan sonra kaçtı.

Okul arkadaşları yasta

Dedesinin hemen ambulans çağırmasına rağmen, ekipler eve ulaştıklarında Büşra"yı ölü olarak buldular. Polis kısa süre içinde Mehmet"i evin yakınlarında yakaladı. Sorgusunda cinayeti kabul eden Mehmet, kızını “İslam yolundan gitmediği için öldürdüğünü” söyledi. Polis sözcüsü Karl-Heinz Schmitt, Mehmet Ö."nün ifadesinde gayet soğukkanlı olduğunu da belirtti. Cinayet haberi Büşra"nın evinden birkaç yüz metre uzaktaki okulunda da şok etkisi yarattı. 10"uncu sınıfa giden Büşra"nın sırası fotoğraflarıyla süslenirken, öğrencilere psikolojik destek verilmesi için okula uzmanlar gönderildi. Bild gazetesine konuşan sınıf arkadaşları “Hip hop dinlemeye bayılırdı. Neden kimse bu cinayete engel olmadı” diyerek isyan etti. Mehmet Ö."nün işyerindeki komşuları, zanlıyı “Arkadaş canlısı” biri olarak nitelerken, aile üyeleri şoka girdiği için ifadeleri alınamadı.