Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı, polis kayıp babayı arıyor.


Olay, Ulaş Mahallesi 90 numaralı caddede meydana geldi. İddialara göre, babası cezaevindeyken annesi tarafından terk edilen 13 yaşındaki Zekiye Dursun’u, halası ve eniştesi nüfusuna alıp bakmaya başladı. Cezaevinden tahliyesinin ardından başka bir kadınla yaşamaya başladığı öğrenilen baba Şeref Erzurumlu’nun yanına götürülen kız, henüz belirlenemeyen bir sebeple babasından dayak yedi. Kül tablası ile kızının kafasına vuran Erzurumlu, kırılan cam parçalarıyla da kıza işkence yaptı. Baba, kızının öldüğünü anlayınca 4 arkadaşından yardım istedi. Arkadaşları Dursun’u özel bir hastaneye götürerek boş bir arazide bulduklarını söyledi. Hastanede yapılan incelemede kızın dövülerek ve işkence edilerek öldürüldüğü tespit edildi. Bunun üzerine polise haber verildi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kızı hastaneye getiren 4 kişiyi gözaltına aldı. Zanlılar, kızı evin içinde durumu ağır olarak bulduklarını itiraf etti.

Olayın ardından gözaltına alınan Hakan M., Ali B., Kerem Ş, Halil İbrahim G. ile yaşı 18'den küçük olan ve ismi açıklanmayan 2 kişi, sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sev edilecek. Zekiye Dursun’un cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu Otopsi Merkezi’ne götürüldü.

Zekiye Dursun’un babası Şeref Erzurumlu, olayın ardından kayıplara karıştı. Cinayet, fuhuş yaptırmak ve adam yaralamak gibi birçok sabıka kaydı olduğu öğrenilen babanın, geçen yıl Gaziantep’te bir kadının öldürülmesi olayında gözaltına alınıp serbest bırakıldığı belirtildi.

(CHA)