Televizyon Gazetesi'nin haberine göre; Yaprak Dökümü dizisinde 'Ceyda'yı oynayan Başak Sayan, Güneri Civaoğlu'nun Kanal D'deki 'Şeffaf Oda' programına konuk oldu.

Annesi Almanca öğretmeni babası asker kökenli olan Başak Sayan, "Çok disiplinli bir ortam vardı ve hep böyle endişe duyarlardı. İlk çocuklarıydım ben ve sürekli bir koruma güdüsüyle bir baskı sözkonusuydu" diye konuştu.

Küçükken okuduğu kitapların ya da izlediği filmlerin etkisinde kalıp günlerce, aylarca o kahraman olarak dolaştığını anlatan Başak Sayan, "Hakikaten ben şunu farkettim ki bir insan ileride ne yapacaksa o çok küçükken belli oluyor... 'Eyvah bu kız ileride ne yapacak?' durumu. Bu baskıyla büyüyünce bir nokta oldu ve o noktada artık ben yapmak istediğim şeyin önüne geçiliyordu o anda korktukları için" dedi.

Liseyi bitirip üniversite sınavına giren Başak Sayan, sınav sonucunu bile beklemeden ailesine bir mektup yazarak hayatı boyunca hiç görmediği kuzeninin yanına İstanbul'a geldiğini belirtti ve "Aylarca onun evinde kalmıştım. Tabi sonra sınav sonuçları açıklandı. Babam uzun süre benimle konuşmadı" şeklinde konuştu.