Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimi tarafından düzenlenen "Oyuncaklarımı Paylaşıyorum" projesi kapsamında Aydınlı ilköğretim okulu öğrencileri birbirlerinin okullarına giderek ziyaretlerde bulunuyorlar. Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada Aralık ayında başlatılan çalışmalara Merkez ilçeden 84 okulun katıldığı belirtildi.
Konu ile ilgili Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamada; “İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz ARGE birimi tarafından öğrencilerimizin paylaşma ve yardımlaşma duygularının geliştirilmesi, çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimine katkı sağlanması, atıl durumdaki eşyayı değerlendirme bilincinin yerleştirilmesi, öğrencilerin kendi yaşıtlarıyla kaynaşmalarına ve sosyalleşmelerine imkân tanınması amacıyla başlatılan Oyuncaklarımı Paylaşıyorum projesi kapsamında İlimiz merkezinde ve ilçelerimizde belirlenen okulöncesi ve ilköğretim kurumları arasında oyuncak paylaşımı çalışmaları sürdürülmektedir.
2010 yılı aralık ayında başlatılan çalışmalara merkez ilçede 84 okul katılmaktadır. Ocak ayında tamamlanacak olan çalışmaların her yıl tekrarlanması ve bu sayede çocuklarımız arasında sağlam köprüler oluşturulması hedeflenmektedir. Proje kapsamındaki paylaşımlar, öğrenci ve öğretmenlerimizin okul ziyaretleri ile gerçekleştirilmektedir” ifadelerine yer verildi.