ABD"nin satış bazında en büyük tüketici elektroniği perakendecisi olan Best Buy, İzmir"de açacağı ilk mağazasının personel seçimi için ilginç ve eğlenceli bir yol izliyor.
Firmadan yapılan yazılı açıklamada, “Bu İş"te Bi İş Var” adı verilen projeyle Best Buy Türkiye"nin personel seçimine başladığı bildirildi. İş başvurusunda bulunmak için şirketin açtığı internet sitesindeki “online oyuna” katılmak gerektiği belirtildi.
Türkiye"deki ilk mağazasını İzmir"de açacak şirket, “eğlenceli bir online oyun” olarak tanımladığı başvuru yöntemiyle “yetenekli, dinamik, çalışmayı seven, teknolojiyi ve eğlenmeyi bilen "Mavi Tişörtlü" takım arkadaşları” arandığını duyurdu.

İŞ BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Best Buy Türkiye"nin açıklamasına göre, “www.buistebiisvar.com” sitesine girenleri Mert, Emin ve Aslı isimlerinde 3 genç karakter karşılıyor. Farklı karakteristik özelliklere sahip olsalar da, “iyi iletişim kurabilen, sıcakkanlı ve kendine güvenen, ancak kafaları biraz karışık” gençlerin her biri kendilerine yöneltilen sorulara kendi inandıkları doğru cevapları veriyor. Doğru cevabı verenin hangisi olduğunu bulmak ise sitenin misafirlerine kalıyor. Hazırlanan oyunda 3 sorunun da doğru cevabını bulanlar oyunu kazanıyor ve teknolojiye olan ilgilerini Best Buy"da bir “kariyer fırsatına” dönüştürebileceklerini öğreniyorlar.
Özgeçmişlerini yollayan adaylar yapılacak ön elemeyle kariyer günlerine davet ediliyorlar.

BEST BUY HAKKINDA

ABD, Kanada, Çin, Meksika ve Avrupa"daki operasyonlarından sonra Türk tüketicileriyle buluşmaya hazırlanan Best Buy"ın 13 ülkede 4 bin mağaza ile faaliyet gösterdiği bildirildi.
Yaklaşık 155 bin çalışanı ve yıllık 45 milyar dolar cirosu olan şirketin kendine ait 9 markasının bulunduğu belirtildi. - milliyet