Oyuncu yunus oyun arkadaşı kadını bırakmak istemedi. Yeni Zelanda'da iki yıldan bu yana plajdaki insanlarla dostluk kuran ve onlarla oyunlar oynayan yunus, birlikte yüzdüğü kadını bırakmak istemeyince genç kadın boğulma tehlikesi atlattı.

İnsanlarla sıcak ilişki kuran ve iki balinayı ölümden döndürdmesiyle tanınan, Moko adı verilen sevimli yunus, Waikokopu Körfezi'nin maskotu haline geldi.

Adını vermek istemeyen boğulma tehlikesi geçiren kadın olayı şöyle anlattı: "Üzerimde dalış kıyafeti vardı. Öğleden sonra Moko ile yüzerek okyanusta açıldım. Dönmek isteyince bana izin vermedi. Oyun oynamaya devam etmek istedi. Ancak ben çok yorulmuştum ve panik yapmaya başlamıştım. Geri dönmemem için etrafımda yüzmeye, benim olduğum yere dalmaya başladı. Bana zarar vermek istemiyor sadece yüzmek istiyordu. Panik yaptım çünkü okyanusta evcil olmayan bir hayvanla yapayalnızdım." Genç kadın çığlıklarını plajdakilerin duyması ve yardıma gitmesiyle sahile geri dönerken diğer plaj sakinleri ise Moko'nun uzun süredir yalnızlık çektiğini ve insanlarla iletişim kurmak istediğini söylüyor.