Demokrat Parti (DP) Genel Başkanlığına adaylığını açıklayan Hüsamettin Cindoruk, İzmir'de, Balçova Termal Tesisleri'nde yaş ortalaması 50'nin üzerinde 100'e yakın DP'liyle görüştü. 2011'de yapılacak genel seçimlerin Türkiye için önem taşıdığını, bu süreçte DP'nin de iktidar partisi olabileceğini ifade eden Cindoruk, "Tıraşlanması gereken bir iktidar var, tıraşlayacağız" dedi.
Cindoruk, kendisinin de oy kullandığı sandıkta aday olduğu Demokrat Parti'ye hiç oy çıkmadığını hatırlatan gazetecilere kime oy verdiğini açıklamayacağını söyledi. Cindoruk, "Oy gizlidir, kutsaldır. Benimle Tanrı arasında bir hadisedir" dedi. Cindoruk, oyunun rengini açıklamasa da oy kullandığı bölgede birçok partili arkadaşının ilçede DSP adayı Mustafa Sarıgül'e, büyükşehirde ise CHP adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na oy verdiğini söyledi. Cindoruk, Ankara'daki partili arkadaşlarının da aynı şekilde CHP adayı Murat Karayalçın'a oy verdiklerini ifade etti. 76 yaşındaki Cindoruk yaşıyla ilgili eleştiriler için de "Sevgili Süleyman Demirel hâlâ siyaset için kıvamda görünüyor. Rahmetli Celal Bayar, 106 yaşına kadar siyasetin içindeydi. Bana böyle bir şey temenni etmez misiniz?" ifadesini kullandı.

SOYLU BUGÜN AÇIKLIYOR

Bu arada Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun da 16 Mayıs'ta yapılacak olağanüstü kongrede başkanlığa aday olup olmayacağını bugün açıklaması bekleniyor. Soylu'nun gelen talepler ve yoğun baskılardan dolayı yeniden başkanlığa aday olacağı ifade ediliyor.