29 Mart seçimlerinde göreve başlayan Başkan CHP'li Gazi Şentürk, personel ücretlerinin yetersiz olduğunu belirleyerek çalışanlara yüzde 40-60 arasında değişen oranlarda zam yaptı.

Yerel seçimlerde Belediye Başkanı seçilen Gazi Şentürk'ün ilk icraatı belediye çalışanlarının ücretlerine yüzde 40- 60 arasında değişen oranlarda zam yapmak oldu. Seçimlerden önce 20 personeli bulunan Çetinkaya Belediyesi, Gazi Şentürk başkan seçildikten sonra 2 işçi daha alarak sayıyı 22'ye çıkardı. Belediyede en düşük ücret 670, en yüksek işçi aylığı ise 1050 TL olduğu halde zamlardan sonra en düşük işçi aylığı 1050, en yüksek 1525 TL oldu.

Seçildikten sonra ilk olarak işçi ücretlerini incelemeye aldığını anlatan Başkan Gazi Şentürk, rakamların çok düşük olduğunu ve bu para ile geçinemeyeceklerini düşünerek hemen çalışmaya başladığını söyledi. Başkan Şentürk, şöyle dedi:

"Türkiye'de insanlar artık gıdalarını alamaz, çocuklarını okutamaz, evlerini geçindiremez duruma geldi. Günümüzde insanların kazançları az, masrafları çok olmaya başladı. Aç olan insandan her türlü kötülük beklenir. Cebinde parası olmayan insan yaşantısını idame ettiremez. Biz bu hareketimizle sağlıklı toplum yapısını ortaya çıkardığımıza inanıyorum. Fırsat buldukça daha çok saha açarak bir şeyler üreteceğiz. Biz zaten bu paraları bir şeyler üreterek vereceğiz. Biz bunun peşindeyiz."

Beldeyi geliştirmeye çalışacaklarını söyleyen Şentürk, "Geçmişte, işten atılan insanlarımızın tekrar dönmeleri için çaba gösteriyoruz. Beldemizde kapatılan banka şubelerini geri getirmeye çalışıyoruz. İhtiyacımız olan hizmetleri alabilmek için temas halindeyiz. Biz bütün kazanımların kendi çabamız ile olacağını biliyoruz" diye konuştu.

İŞÇİLER SEVİNÇLİ

Belediye Başkanı Şentürk'ün göreve geldikten sonra ücretlerine yaptığı zammın mutluluğunu yaşayan işçiler bundan dolayı büyük mutluluk duyduklarını söyledi. İşçiler, daha önce aldıkları ücretle zorlukla geçindiklerini zam ardından çalışma isteklerinin arttığını ve kendilerine bu imkanı sunan belediye başkanına şükran borçlu olduklarını anlattı