Bu yıl beşincisi düzenlenen Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri tüm hızıyla sürüyor. Etkinliğin ilk gününde Burhan Günel, Prof. Dr. Sevgi İyi ve Mucize Özinal"ın yaptığı “Edebiyat ve Yorum” konulu panel büyük ilgi görürken, yoğun program ikinci gün devam etti.
Etkinliğin ikinci gününde Prof.Dr.Onur Bilge Kula, Vecihi Timuroğlu ve Dr. Muhsine Helimoğlu Yavuz"un konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyatımızda Aşık Geleneği” konulu panel ile Ziya Gürel, Prof. Dr.Yüksel Kocadoru ve Prof. Dr. Kaya Özsezgin"in konuşmacı olarak katıldığı “Edebiyat ve Öteki Sanatlar” konulu oturum gerçekleştirildi.
İlk gün öykü yolculuğuna çıkan sanatseverler, ikinci gün şiirle buluştu. Panellerin ardından gerçekleştirilen “Şairler ve Şiirler” isimli etkinlikte; Suca Dündar, Mehmet Genç, A. Zeki Muslu , Dr. Ertekin Özcan, Ece Ürkmez, Mustafa Veli, Selami Karabulut, Fergun Özelli, A. Kadir Paksoy, Özlem Sezer ve Zerrin Taşpınar kendi şiirlerini seslendirdiler.
Şiir dinletisinin ardından yapılan Aydın Şimşek yönetimindeki “Şair Çalışıyor” isimli şiir atölyesi ve Belma Özgün yönetimindeki “Güvercin Çocuk” konulu yazın atölyesiyle 5. Kuşadası Öykü ve Şiir Günleri"nin ikinci günü son buldu.