Müslüman olduktan sonra `Emine' adını alan Oxana Maslova, kendi inancına en uygun dinin İslamiyet olduğu düşüncesiyle, dinini değiştirmeye karar verdiğini söyledi. Rusça Kuran okuduktan sonra yüreğinde bir sıcaklık hissettiğini belirten Maslova, "Kuran'ı okuduktan sonra tek tanrıyı daha iyi anladım. Allah'ı daha iyi anlayabildim. İslamiyetin son ve en mükemmel din olduğuna inandığım için müslüman oldum" dedi.

ÜLKEMDE AİLE SICAKLIĞI YOK

İslam dininin aile ve akrabalık ilişkilerine verdiği önemden de etkilendiğini belirten Maslova, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki Müslüman ailelerin sıcaklığı, ailelerin çocuklara sahip çıkması ve daha sıcak bir aile hayatları olması beni çok etkiledi. Maalesef bizim ülkemizde, Türklerdeki gibi sıcak aile kavramı yok. Öncelikle Fatiha, İhlas Suresi, Ayet-el Kürsi gibi namazda okunması gereken sureleri öğrendim. İslam ile ilgili birçok şey okuyorum. Okuduğum duaların anlamını öğrendim. Bilerek okuyorum. Kelime-i Şehadet'in manasını biliyorum. Sabah namazlarını kaçırmadan günlük ibadetlerimi yerine getiriyorum."

EŞİ VESİLE OLDU

Oxana Maslova'nın Müslüman olmasına aracı olan eşi Ahmet Yalçın, Maslova'yla arkadaşının eşi aracılığıyla tanıştığını söyledi. Tanışmalarının ardından ona İslamiyet'i anlattığını belirten Yalçın, "Zaten kendisinin de dinimize ilgisi vardı. Dini sohbet ve tartışmalardan sonra ona Rusça Kuran hediye ettim. Kendi isteği ile okudu, inceledi. Kendisi dinimizi yüreğine yakın hissettiği için Müslüman oldu" diye konuştu.

Maslova'nun bu kararla hayatının en önemli kararlarından birini verdiğini kaydeden Alanya Müftüsü Ahmet Hamdi Başpınar ise Maslova'ya Rusça Kuran hediye etti.