Owen transferi kapıdan döndü

Galatasaraylı yöneticilerin, İngiliz yıldızın işini bitirmek için Ada´ya çıkarma yaptığı, ancak talep edilen yıllık ücret karşısında geri adım atmak zorunda kaldığı öğrenildi

İlk kez yıldızı Fransa 98"de parlamıştı Michael Owen"ın... O Dünya Kupası"nda İngiltere formasıyla Arjantin karşısında adeta futbol resitali veren golcü futbolcu, Liverpool"da bir efsane haline gelmişti. Real Madrid"e sansasyonel bir transfer gerçekleştiren Owen, İspanya"da tam bir hayal kırıklığı yaşayarak ülkesine döndü ve Newcastle"da görev yapmaya başladı. Newcastle"la Premier Lig"de 4 sezonda 69 maça çıkıp sadece 26 gol atabilen Owen, yakasını sakatlıklardan kurtaramıyor. Buna karşın haftalık kazancı 100 bin Pound! Yani yaklaşık 150 bin Euro. Bu da ayda 600 bin, yılda ise 7 milyon Euro tutarında bir kazanca dönüşüyor.

Aynısını talep edince...
Daily Mail gazetesinden Ron Shepherd, bu müthiş paraları kazanan Owen"ı, Galatasaray"ın istediğini iddia etti. Hatta Shepherd, Sarı-Kırmızılı idarecilerin İngiltere"de Owen"la pazarlık masasına oturduğunu, ancak Newcastle"da kazandığı ücretin aynısını talep edince geri adım attığını öne sürdü. Shepherd"a göre, Owen, 2 yıl daha İngiltere"de kalmak istediğini söyleyip, gelecek için yine de bir açık kapı bıraktı.

Edip Adanır- fanatik