Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dün Vergi Denetim Toplantısı'nda konuştu. Bakan albayrak, 6 başlıkta KDV ve ÖTV indirimi müjdesini verdi ve beyaz eşyada yıl sonuna kadar ÖTV'nin 0'a indirildiğini belirtti. Bu gelişme sonrası vatabdaşlar yeni fiyatlara odaklandı ve "ÖTV indirimi sonrası beyaz eşye fiyatları ne kadar oldu?" sorusunu sormaya başladı.

Yıl sonuna kadar klima, buzdolapları, dondurucular, çamaşır makinesi, çamaşır kurutma makinesi, elektrikli süpürgeler, ev işlerinde kullanılan gıda öğütücüleri ve karıştırıcıların ÖTV'si sıfırlandı. Beyaz eşyadan alınan ÖTV yüzde 6.7'ydi. Bu gelişmeyle birlikte hem beyaz eşya satıcılarının satışlarının artması hem de yeni evlenecek gençlerin rahatlatılması hedefleniyor.

BEYAZ EŞYA FİYATLARI

ÖTV vergi indirimiyle düzenlemenin buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi ve fırın başta olmak üzere beyaz eşya fiyatlarını da aşağı çekmesi bekleniyor. ÖTV'nin sıfırlanması, beyaz eşyada 2 bin TL'lik bir ürünün fiyatında 134 TL'lik, 3 bin TL'lik üründe 201 TL'lik, 4 bin TL'lik bir üründe 268 TL'lik, 5 bin TL'lik bir üründe 335 TL'lik ve 6 bin TL'lik bir üründe ise 402 TL'lik bir avantaj sağlayacak.

KARAR RESMİ GAZETEDE YAYIMLANDI

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan bazı ürünlere ilişkin KDV ve ÖTV indirimleri Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Kararı'na göre, yıl sonuna kadar mobilyada KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilirken, beyaz eşyada ÖTV oranları sıfıra düşürüldü.