Türkiye’nin en çok ziyaret edilen e-ticaret platformu sahibinden.com’un verileri Türkiye’nin motosiklet satış haritasını gözler önüne serdi. 2010 Kasım - 2011 Kasım tarihleri arasında, 250 cc’ye kadar motor hacmine sahip motosikletlerde ÖTV oranının yüzde 22’den yüzde 8’e indirilmesi sonrasında sahibinden.com aracılığı ile satılan motosiklet oranında yaklaşık yüzde 50 artış yaşandı.
 
Yine aynı dönemde sahibinden.com verilerine göre, Antalya, İzmir, Ankara ve Bursa’da motosiklete olan ilginin hızla yükseldiği görülüyor. Analize göre, Antalya’da motosiklet satışları son bir senede yüzde 66, İzmir’de yüzde 50, Ankara’da yüzde 40, Bursa’da ise yüzde 47 oranında artış gösterdi.
 
En çok satılan motosiklet markası Honda
Yine aynı dönemde sahibinden.com aracılığıyla en çok satılan motosiklet markaları Honda, Yamaha, Mondial, Kanuni ve Suzuki şeklinde sıralandı. sahibinden.com aracılığıyla satılan motosikletler analiz edildiğinde 2011 yılında 2010’a göre Honda marka motosikletlerin satışında yüzde 49, Yamaha satışında yüzde 46, Mondial’de yüzde 87, Kanuni’de yüzde 31, Suzuki’de ise yüzde 37 artış olduğu ortaya çıkıyor.
 
Siyah renk, scooter tipi motosiklet gözde
sahibinden.com’un verilerine göre, 2011 yılında en çok siyah renk, scooter tipi, 2006 model, motor hacmi ise 126-250 cm3 olan motosikletler satıldı.
 
 
sahibinden.com hakkında
Aksoy Group bünyesinde, 2000 yılında kurulan sahibinden.com, yenilikçi, ürün ve hizmet uygulamaları ile internet alanındaki standartların belirleyicisi olmaya devam ediyor. 180 çalışanı, ayda 2 milyar sayfa görüntülemesi, aylık 20 milyon tekil ziyaretçisi bulunan sahibinden.com, 2,5 milyondan fazla aktif ilanı ve binlerce ürün çeşidiyle Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformu olma özelliğini taşıyor.