Dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağmur ile birlikte Seyitömer Linyitleri İşletme önünde oturma eylemi yapan maden işçileri ile eşlerine destek vermek için gelen kadınlarında aralarında bulunduğu yaklaşık 150 kişinin üzerine yıldırım düştü. 

Olayda yaralanan Ömer Tuncan (25)  işçi arkadaşları tarafından Yoncalı Hastanesi'nde götürüldü. Burada yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Tuncan, ambulansla Kütahya'ya Evliya Çelebi Hastanesine sevk edildi. Tuncan, hastanedeki tedavisinin ardından işletme önünde gelerek oturma eylemine devam etti.


" YILDIRIM DÜŞTÜĞÜNDEN 150 KİŞİ VARDI"

Yıldırım sırasında işletme önünde olan ve Tuncan'ı hastaneye götüren Ertan Çevik  “Milletvekillerimiz ziyaretimize gelerek konuşma yaptıkları esnada yağmur bastırdı ve büyük bir şimşek düştü. Arkadaşımda o sırada yıkılarak bayıldı.
Ne olduğunu ilk etapta anlayamadık, şimşek düşünce bir anda bir kargaşa meydana geldi. Sonra düşen şimşek yüzünden yıkıldığını anlayınca arabayla alıp hastaneye götürdük. Yoncalı Hastanesi'nde yıldırım düşmesi nedeniyle elektrik kesintisi olduğu için ambulansla Kütahya'ya Evliya Çelebi Hastanesine gönderdiler. Yıldırım düştüğünden 150 kişi vardı. " dedi.

Hastaneden taburcu olduktan sonra arkadaşlarının yanına gelerek çadırda oturma eylemini sürdüren maden işçisi Ömer Tuncan, "Biz burada ekmeğimizin davasındayız.  Ekmek mücadelesi veriyoruz, haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımız için burada oturma eylemi yapıyoruz. 6 gündür buradayız, soğukta sıcakta bekliyoruz. Bugünde yağmura yakalandık. Yağmur esnasında biz çadıra girmiştik. Çadırda arkadaşlarla beklerken şimşek çakmaya başladı. Arkadaşlara bir şey anlatırken kolum havadaydı. Birden şimşeğin çakmasıyla kolum biranda aşağıya inerek uyuşmaya başladı. Ondan sonra hastaneye götürüldüm. Yoncalı Hastanesi'ne girdiğim esnada kendime gelerek gözümü açtım. Yoncalı Hastanesi'nde bana bir serum taktıktan sonra ambulansla Evliya Çelebi hastanesine götürdüler. Şu an kolum hala uyuşuk ve hareket ettiremiyorum. Yetkililerin bizi duyması için illaki burada birimizin ölmesi gerekmiyor. Bizi görsünler artık biz burada bir mücadele veriyoruz. Ekmek mücadelesi veriyoruz, haksız yere işten çıkartılan arkadaşlarımızın mücadelesini veriyoruz. Benimle birlikte birkaç arkadaş daha yaralandı. Bana daha çok etki yaptığı için beni hastaneye götürdüler. Eyleme sonuna kadar devam edeceğiz. Yetkililerin bizi görünceye kadar devam edeceğiz"  diye konuştu.