Kuşadası"nda vatandaşlar taşıtlarını koyacak otopark bulamazken yaz aylarında otopark haline getirilen okul bahçelerini kiralayanlar vaat ettikleri kiraları ödeyebilmek için yüksek fiyatlar uygulamaya başladı. Bu arada, Kuşadası"nın bir mahallesi ile bir başka mahallesi arasındaki otoparklar arasında da uçurum gibi farklar var. Bir otoparkta giriş ücreti 2 YTL iken, bir başka otoparkta ise bu rakam 5 YTL"ye kadar çıkıyor. Yani kim ne tutturuyorsa vatandaştan veya tatilciden onu talep ediyor.
Kuşadası'ndaki otopark sorunun çözümüne katkı sağlamak amacıyla ilçe merkezindeki okulların bahçeleri yaz ayları için otopark yapılmak üzere ihaleye çıkarılıyor. Ancak, ihalelerin taban fiyatların son derece yüksek tutulması, araçların otopark fiyatlarına yansıyor. Çakabey ve Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulları ile Kız Meslek ve Endüstri Meslek Liselerinin bahçeleri Kuşadası'nın en pahalı otoparkı olma özelliğini taşıyor. Düşük kapasiteli otoparklara giriş ücreti 4 ile 6 YTL olarak belirlenirken, her saat için 2-3 YTL'lik ek ücret ödeniyor.
Mahmut Esat Bozkurt İlköğretim Okulu"nun bahçesinin işletmesini 85 günlük süre için 60 bin YTL ödeyecek olan işletmeci, giderleri de gerekçe göstererek otopark ücretinin normal olduğunu savundu. Atatürk Anıtı önündeki otoparka araçlarını bırakmak isteyenler ise girişte 2 YTL, sonraki her saat için de 2 YTL ödemek zorunda kalıyor. Belediyenin aldığı 3 YTL'lik tek fiyat uygulamasını bazı otoparkçılar, “Kira ve diğer masrafları çıkarmak mümkün değil” diyerek karşı çıkıyor.
Diğer taraftan, otoparktaki yüksek ücretler neredeyse günlük konaklama ücretlerinin üstüne çıktı. Tatil için Kuşadası'nı tercih edenler, günlük 15-20 YTL'ye kahvaltılı konaklama imkanı bulabiliyor. Oysa otelde 15 YTL"ye günlük tatil yapan bir kişi, aracını otoparka bıraktığı zaman ise günlük olarak yaklaşık 30 YTL ödemek zorunda kalıyor.