Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Başkanlar Kurulu Başkanı Ferit Sünneli, ''Otomobilde, ertelenmiş talebi gündeme getirdik, harcadık. Gündeme gelecek talebi de kullandık. Geriye hurda teşviği ile ticari araçlar ve traktörde KDV indirimi kaldı'' dedi.

Sünneli, ÖTV indiriminin 30 Eylülde sona ereceğini ve oranların tekrar yüzde 37'ye çıkacağını anımsatarak, bu durumda satışların paketten önceki duruma göre daha kötü olacağını ileri sürdü.
Bu arada vergi indiriminde son fırsatı değerlendirmek isteyen otomobil üreticileri ise kampanyalara hız verdi. 500 lira ile 3 bin liraya kadar indirim fırsatları sunuluyor. İşte otomotivde öne çıkan gelişmeler...




Peugeot'ta fırsatlar sürüyor

1.6 VTi 120 bg, 1.6 HDi 90 bg ve 1.6 HDi 110 bg motor seçenekleri ile sunulan 308 Cool Breeze Özel Seri"nin 1.6 HDi 110 bg motor seçeneği ile hem manuel hem de Auto6R vites alternatifleri sunuluyor. Eylül ayında yeni estetik özellikler ve ekipmanlarla donatılan Yeni Peugeot 207, 3 bin TL"ye varan fiyat avantajı ile dikkat çekiyor. 21 bin 990 TL"den başlayan kampanyalı fiyatları ile hafif ticari araç pazarında ön plana çıkan Peugeot Bipper ürün gamında 3 bin 500 TL"ye varan indirimler sunuluyor.

Otomobili beğenmeyenin parası iade edilecek

General Motors (GM), ABD"de başlattığı yeni bir uygulama ile grup bünyesindeki herhangi bir markadan alınan otomobilin, yeni sahibi tarafından beğenilmediği taktirde 2 ay içinde sebebi ne olursa olsun aracın alınıp parasının iade edileceğini açıkladı.

Opel Magna'ya satıldı


Alman Hükümeti tarafından mayıs ayı sonunda oluşturulan ve Opel şirketi hisselerinin yüzde 65'ini yöneten Opel-Treuhand adlı kurul, şirket hisselerinin yüzde 55'inin Magna şirketine ve bu şirketin Rus ortağı olan Sberbank'a satılmasını onayladı.

Toyota'da indirime devam


Dünyanın en çok tercih edilen otomobili Toyota Corolla"nın 1.6 lt benzinli modeli de 500 TL indirim ile 36.750 TL"den başlayan fiyatla satışa sunuluyor.

3.nesil Toyota Avensis"in 1.6 Elegant modeli Ağustos ayına göre 700 TL indirim ile sunuluyor. Toyota Optimal Drive Teknolojisi sayesinde daha az yakıt tüketimi ve daha az karbondioksit salımı sağlayan Avensis"in üstün sürüş keyfi ve performansına Eylül ayı süresince 49.500 TL"den başlayan fiyatlarla sahip olmak mümkün. Toyota Auris"in düz ve multimode şanzıman seçeneklerine, otomatik vites seçeneği eklendi. Otomatik vitesli Toyota Auris, 1.6 Comfort Extra ve Elegant versiyonları ile Eylül ayı itibariyle pazara sunuluyor. Toyota Auris 37.250 TL"den başlayan avantajlı fiyatlarla satışa sunuluyor.

Doğuş Otomotiv İsviçre'de

Doğuş Otomotiv'den yapılan yazılı açıklamada, ''D-Auto Suisse SA'' ismi ile hizmet vermeye başlayan şirketin, müşterilerine 5 bin metre karelik alanda hizmet verecek Porsche satış ve servis merkezi için 23 milyon İsviçre frangı yatırım gerçekleştirdiği açıklandı.

Nissan'da büyük avantaj

Nissan, ÖTV indiriminin son ayında tüm 2010 modellerde ÖTV farkını ödemeye devam ediyor. Ayrıca Nissan Qashqai"lerde %0,99"dan başlayan faiz oranlı kredi avantajı bulunuyor.

TEST ARACI

Şehrin yeni küçük devi Citroen C3 Picasso

2009 Mayıs ayında Türkiye"de satışa sunulan Citroen C3 Picasso trafikte dikkatleri üzerinize topluyor. Yenilikçi tasarımı ile C3 Picasso şehir içi kullanım için ideal bir araç. Modüler tasarımı, geniş iç mekânı ile C3 Picasso rahatlık arayanların tercihleri arasına alması gereken bir otomobil. Dinamik tarzı ile çocuklu genç ailelerinde gönlünü fethedecek gibi görünüyor.


Geniş iç mekan kaliteli malzeme ve işçilik

Direksiyonuna oturunca kendinizi diğer arabalardan daha yüksekte buluyorsunuz. Sanki jipe binmiş gibi trafiği rahatlıkla seyredebiliyorsunuz. C3 Picasso çekici tasarımıyla ve donanımlarıyla da göz dolduruyor. Test aracımız 1.4i SX"in motoru 95 beygir güç üretiyor. Yokuşlarda çekiş gücünü pek iyi yansıtamasa da şehir içi kullanım için hem boyut hem yakıt hem de dizayn olarak albenisi gösteriyor.

Sürücü ve yolculara yolla ilgili bilgileri gösteren konsolun orta bölümüne entegre edilmiş gösterge paneli ve yol bilgisayarı tüm bilgileri aracın içindeki herkes rahatlıkla görebiliyor. Aracın mevcut yakıtla kaç km yol alacağını, dış hava sıcaklığı, aracın anlık yakıt değerleri dijital ekrana yansıyor. Aracın ses sistemi gayet güzel akustik yaratıyor. C3 Picasso'da kullanılan malzeme ve işçilik oldukça iyi düzeyde.

Torpido gözünün içinde olan klimayla beraber çalışan soğutucu küçük yiyeceklerinizi, içeceklerinizi saklamanıza olanak sağlıyor. Koltukları ortopedik olan C3 Picasso"nun boyutuna göre arka diz mesafesi uzun. Kilo sorunu olan kişiler arka koltukta rahatlıkla oturabilir.

Citroen C3 Picasso yüksek hızlarda aracın içine sesi minimum düzeyde geçiriyor. Viraj dönüşlerinde süratten etkilenmiyor. Elektrik destekli direksiyonu ise sürücüsünü hiç yormuyor. Oldukça hafif olan direksiyon aktif bir sürüş için gayet yeterli oluyor. Ön ve arka fren sistemi disk olan araç ABS desteğiyle beraber güvenli duruş mesafelerine olanak sağlıyor.

Sıradışı modüler tasarım

C3 Picasso"nun dış tasarımı oldukça farklı tasarlanmış. Farlar, arka stop lambaları farklılığını belli ediyor. C3 Picasso"nun yüksekliği de kullanıcısına avantaj sağlıyor. Türkiye yollarında sürekli şikayet edilen konu araçların altlarının yere yakın olması. Ancak C3 Picasso 15 inç jantlar ile bu dezavantajı tamamiyle avantaja çevirmiş durumda. Aynaları elektrikli olan araç, kilitlendiğinde otomatik olarak aynalarını katlıyor.

C3 Picasso"nun dikiz aynaları sağa sola dönüşlerde uç noktaları zayıf kalıyor. Aynaların en sağ ve en sol uçlarını ölü nokta olarak tabir edebiliriz. Arkadan gelen araçları dikiz aynasından kestiremeyebiliyorsunuz. Citroen C3 Picasso'nun tüm modellerine 33 bin 550 TL'ye sahip olabiliyorsunuz..HT