Olay, dün öğleden sonra Akşemsettin Mahallesi 1611. Cadde üzerinde meydana geldi. 4 yaşındaki Civan Kaya isimli küçük çocuk, evlerinin önünde park halinde duran babasına ait 63 VS 050 plakalı otomobile girip oyun oynamaya başladı.

Anne ve babasının evde bulunduğu sırada otomobilde oyun oynayan çocuk, bir süre sonra sıcak havanın da etkisiyle uykuya daldı. Sokakta oyun oynayan çocuklar, camları ve kapıları kapalı otomobilde uyuyan Civan'ın burnundan kan geldiğini görünce durumu küçük çocuğun babasına bildirdi.

Çağrı üzerine evden çıkan 31 yaşındaki Nebi Kaya, hareketsiz şekilde yatan oğlunu yaşıyor ümidi ile Balıklı göl Devlet Hastanesi'ne götürdü. Acil serviste yapılan kontrolde yaşamını yitirdiği saptanan küçük çocuğun cesedi otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Ölüm haberi ile ailesini yasa boğan ve komşularını şoke eden küçük Civan'ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından götürüldüğü Suruç ilçesinde toprağa verildi.

Olayın meydana geldiği sokaktaki vatandaşlar, ölüm haberi ile şoke olduklarını söylerlerken, küçük Civan'ın sokakta oyun oynayan arkadaşları ise, burnundan kan geldiğini görünce hemen babasına söylediklerini, öldüğünü duyunca çok üzüldüklerini belirttiler. Küçük çocuğun ölümünün ardından polis olayla ilgili soruşturma başlattı.