Vasil Malyari yönetimindeki otomobil, Gökçeada 5'inci Komando Alayı"ndan çıkan konvoyda yer alan tanklardan birine çarptı. Hurdaya dönen otomobilden yaralı çıkarılan anne- oğul, önce Gökçeada Devlet Hastanesi"ne, ardından bot ambulansla Çanakkale Devlet Hastanesi"ne getirilip tedaviye alındı.

Selanik"ten 10 gün önce, Gökçeada İlçesi'ne bağlı Tepeköy"de yaşayan akrabalarını ziyarete gelen Vasil Malyari ile annesi Baraşgevi Malyari, bu sabah saatlerinde dönüş için yola çıktı. Vasil Malyari"nin kullandığı NAT 4228 plakalı otomobil, saat 07.30 sıralarında Gökçeada- Kuzu Limanı karayolunun 6"ncı kilometresinde, Gökçeada 5'inci Komando Alayı"ndan çıkan modernize edilecek tankların oluşturduğu konvoydaki tanklardan biriyle çarpıştı.

Kazada hurdaya dönen otomobilde yaralanan Baraşgevi Malyari ile oğlu Vasil Malyari, askerler tarafından sıkıştıkları araçtan çıkarıldı. Olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapılan Yunan anne- oğul, ambulansla Gökçeada Devlet Hastanesi"ne kaldırılıp tedaviye alındı. İki yaralıya hastanede ortopedi uzmanı bulunmadığı için Gökçeada 5'inci Komando Alayı"nın ortopedi uzmanı askeri doktor müdahale etti.

Gökçeada Devlet Hastanesi Başhekimliği, yaralıların daha ileri tetkikleri için Çanakkale Devlet Hastanesi"ne sevk edilmelerine karar verdi. Ambulans bot ile doktor refakatinde Çanakkale"ye getirilen Yunanlı anne- oğul, devlet hastanesinde tedaviye alındı, tomografi ve MR"ları çekildi. Yaralıların vücutlarının çeşitli yerlerinde ezik ve incinmeler bulunduğu, hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, hurdaya dönen otomobil Gökçeada Jandarma Komutanlığı bahçesine çekildi. Sürücü Vasil Malyari ifadesinde, “Güneşe karşı yol alıyordum. Gözlerim kamaşınca tankı fark etmedim ve böylelikle çarpışma oldu” dedi.