Kaza, saat 13.10 sıralarında merkez Selçuklu İlçesi Sancak Mahallesi İstanbul Yolu'nda meydana geldi. Alüminyum fabrikasında çalışan Uğur Yoğurtcu, gece vardiyasından çıkıp eve geldi. Yoğurtcu, bebekleri Cem Efe'yi 2 yıl süren tüp bebek tedavisinin ardından doğum yapan eşi 38 yaşındaki Hatice ve annesi 52 yaşındaki Hatice Yoğurtcu ile birlikte Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kontrol için götürdü. Kontrolün ardından eve dönmek için yola çıkan Yoğurtcu yönetimindeki 42 HU 696 plakalı otomobil, İstanbul Yolu'nda iddiaya göre sürücüsünün uykusuz olması ve aşırı hız sonucu kontrolden çıkıp yolun sağındaki refüje çarparak takla attı.

Kazada, sürücü Yoğurtcu ve eşi Hatice Yoğurtcu yaralandı. Cem Efe bebek ise burnu bile kanamadan kurtuldu. Yaralı çift ve bebekleri Cem Efe, ambulanslarla Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan Yoğurtcu çiftinin sağlık durumunun iyi olduğunu belirtilirken, Cem Efe de sağlık kontrolünden geçirildi.

Araç içinde sıkışan Hatice Yoğurtcu da itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden kurtarıldı. Yoğurtcu, ambulansta yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Yoğurtcu'nun cesedi, Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı incelemenin ardından cenaze aracıyla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.