Feci kaza, dün akşam Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu'nun 73'ncü kilometresinde meydana geldi. Adana'ya kız istemeye gittikten sonra tekrar memleketleri Şanlıurfa'ya geri dönen 42 yaşındaki Fuat Ökten yönetimindeki otomobil, Arat Dağı mevkiinde hatalı sollama yaparak karşı yönden gelen 34 yaşındaki İsmet Y. yönetimindeki kamyon ile kafa kafaya çarpıştı. Yoğun sis ve yağmurun da etkisiyle yaşanan kazada, çarpışmanın etkisiyle yaklaşık 30 metre sürüklenen kamyon ve otomobil daha sonra yolun sol tarafında taklalar atarak şarampole devrildi. Otomobilin hurdaya döndüğü kaza, yoldan geçenler tarafından güvenlik güçlerine ve sağlık görevlilerine ihbar edildi. İhbarın ardından bölgeye gelen jandarma, sivil savunma ekipleri ve sağlık görevlileri hurdaya dönen otomobilde sıkışanları kurtarmak için uzun süre çabaladı.

Otomobilde sıkışan sürücü Fuat Ökten, 44 yaşındaki Ahmet Akbıyık, 40 yaşındaki Emine Akbıyık, 36 yaşındaki Kiraz Ökten ve 2 yaşındaki Türkan Ökten olay yerinde yaşamını yitirirken, 8 yaşındaki Diyar Akbıyık ise götürüldüğü Birecik Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kazada otomobilden tek olarak sağ kurtarılan, ancak ağır yaralı olan 7 yaşındaki Cenap Ökten'e ise Birecik Devlet Hastanesi'nde ilk müdahalesi yapıldı. Cenap Ökten hayati tehlikesi bulunduğu için Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Kazanın ardından bir süre ulaşıma kapanan Şanlıurfa-Gaziantep Karayolu ise yapılan çalışmaların ardından kontrollü olarak trafiğe açıldı.
Kazadan sağ kurtulan ve jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon sürücüsü İsmet Y. ise, yağışlı havada direksiyon hakimiyetini kaybettiğini, sisli havanın da etkisiyle otomobille çarpıştığını ifade ettiği öğrenildi.

Olayı duyarak Birecik'e gelen birbirine akraba Ökten ve Akbıyık ailesinin yakınları ise, iki ailenin kız istemek üzere Adana'ya gittiklerini ve dönüş yolunda istenmeyen kazanın yaşandığını ifade etti. Acil servis önünde, 6 yakınlarının ölüm haberini alan bazı kadınlar, fenalaşarak Kürtçe ağıt yakarak gözyaşı döktü. Birecik Devlet Hastanesi morgunda tutulan 6 cenazenin, otopsilerinin tamamlanmasının ardından yakınlarına teslim edileceği öğrenildi.

Feci kazanın ardından gözaltında tutulan kamyon sürücüsünün halen emniyetteki sorgusu sürerken kazayla ilgili soruşturma da devam ediyor. / DHA