Durağın önünde bekleyen bir taksi şoförüne çarpıp ağır yaralayan İngiliz kadının kullandığı otomobil, yandaki otelin istinat duvarı ile depo çatısı arasına sıkışıp havada asılı kaldı. 3.5 metre yükseklikte kurtarılmayı bekleyen Crop, şoke oldu. İtfaiye merdiveniyle asılı kaldığı yerden indirilen kadın, yakınlarına sarılıp gözyaşı döktü.
Kaza, bugün saat 10.00 sıralarında Gümbet Mahallesi Adnan Menderes Caddesi"nde meydana geldi. İngiliz Paula Crop, yönetimindeki 48 UL 577 plakalı otomobille aşırı hız yapınca kontrolü yitirdi. Yolun sağındaki Güneş Taksi Durağı"nın önünde ayakta duran evli ve 2 çocuk babası taksi şoförü 55 yaşındaki Ömer Selim Özbay"a çarpan İngiliz kadının kullandığı otomobil, daha sonra vurduğu yan taraftaki 4 yıldızlı Rexene Otel"in istinat duvarını da aştı. Çarpmanın etkisiyle taksi durağının önünden 15 metre uzağa fırlayan ve otelin bahçesine düşen Ömer Selim Özbay, ağır yaralanırken, süratli otomobil istinat duvarı ile deponun çatısı arasında sıkışıp havada asılı kaldı.
Taksi şoförü Özbay ambulansla Üniversal Bodrum Hospital"e götürülüp tedaviye alındı, aracı içinde sıkışıp kurtarılmayı bekleyen İngiliz kadın sürücü ise şoka girdi. 3.5 metre yükseklikte, yaklaşık yarım saat boyunca havada asılı otombilin içinde bekleyen İngiliz Crop, olay yerine gelen Bodrum Belediyesi itfaiye ekiplerince merdiven kurulup kurtarıldı.
Crop"un İngiliz ve İsrailli olan yakınları, etraftaki gazetecilere küfür yağdırdı. Öfkeli yabancıları polis sakinleştirdi. Merdivenden iner inmez yakınlarına sarılıp gözyaşı döken İngiliz kadın, ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi"ne kaldırıldı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Crop, polise verdiği ilk ifadede, “Nasıl olduğunu bilmiyorum. Bir anda yoldan çıktım ve birine çarptığımı hissettim. Ardından kendimi bir çatının üzerinde asılı buldum. Umarım yaralının durumu ağır değildir” dedi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatılırken, yaralanan taksi şoförü Özbay"ın çekilen röntgen ve MR"ında kaburgalarında ve iki bacağında birçok kırık olduğu, henüz hayati tehlikeyi atlatamadığı belirtildi.
İstinat duvarı ile deponun çatısı arasında sıkışan otomobil ise iş makinelerinin yardımıyla indirildi.

MİLLİYET