Belediye sosyal tesisleri yakınındaki olayda, rampadaki otomobilin aniden hareket ettiği ve sahilden metrelerce uzakta denize çakıldığı belirtildi.
Sabah 06:00 sıralarında meydana gelen olay, bir görgü şahidinin önce yakındaki tesisisin güvenlik görevlisine, ardından da polis ve itfaiyeye haber verilmesiyle ortaya çıktı. Görgü şahitlerinin verdiği bilgilere göre Paşabahçe Çubuklu mevkiindeki Belediye Sosyal Tesisleri'ne inen yolda bulunan araç aniden hareket ederek denize doğru ilerledi. Yol bitimindeki beton kalıplara çarpmamak için manevra yapan otomobil hızını alamayarak denize uçtu. Olayın ardından bölgeye sevk edilen polis, itfaiye ve sağlık ekipleri otomobildeki kurtarmak için çalışma başlattı. Ancak dalgıç polislerin araca ulaşmasıyla birlikte araç içindeki Tolga Çırpan (24) ve Tamer Yiğit (24)'in cesedine ulaşıldı.

Olayı anlatan bir görgü şahidi, sosyal tesisin bulunduğu alana inen rampa yolda duran aracın aniden hareket ederek yokuş aşağı indiği belirtti. Aracın denize uçtuktan sonra içindekilerin elleriyle camları kırmaya çalıştıklarını anlatan görgü şahidi, ancak bir süre sonra otomobilin tamamen sulara gömüldüğünü ifade etti. Çevredekilere haber vererek olay yerine kurtarma ekiplerinin gelmesini sağladığını anlatan vatandaş, kısa sürede ekiplerin olay yerine geldiğini belirtti.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ait botlar tarafından bölgede uzun süre aracı denizden çıkarma çalışması yürütüldü. Dalgıç polislerin olay yerine gelmesinin ardından Tolga Çırpan (24) ve Tamer Yiğit (24)'in cesedi araç içinden çıkarıldı. Cesetler ambulansa konularak Paşabahçe Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Dalgıçların çalışmasını tamamlamasının ardından halat takılan otomobil denizden çıkarıldı.

Aracın denize uçmasıyla ilgili araştırma devam ediyor.

DENİZDEN CESEDİ ÇIKARTILAN GENÇLER, 'ARKADAŞIMDA KALACAĞIM' DİYEREK EVDEN AYRILMIŞ

Beykoz Paşabahçe'de denize uçan otomobilde bulunan Çırpan ve Yiğit'in, ailelerine arkadaşlarında kalacaklarını söyleyerek dün akşam saatlerinde evlerinden ayrıldıkları öğrenildi. Bu arada, bekar oldukları belirtilen gençlerden Tolga'nın, özel bir gıda firmasında dağıtım personeli olarak çalıştığı öğrenildi. /sabah