SAKARYA"nın Karapürçek İlçesi"nde 3 gün önce evinde başına sert cisimle vurulduktan sonra boğularak öldürülen bir çocuk annesi 34 yaşındaki Hülya Durmuş'un, arkadaşı Sevcan Ayhan tarafından parası ve bilezikleri için öldürüldüğü ortaya çıktı. Polis tarafından eşiyle birlikte gözaltına alınan 21 yaşındaki Sevcan Ayhan, cinayeti tüm ayrıntılarıyla soğukkanlı bir şekilde anlattı.

Karapürçek ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Sakarya Caddesi üzerinde kendilerine ait evde yaşayan ve 10 yıl önce eşi vefat eden Hülya Durmuş, geçen pazartesi günü okuldan eve gelen oğlu Emre Durmuş tarafından banyoda hareketsiz yatarken bulundu. Hastaneye kaldırılan genç kadınının başına sert bir cisimle vurulduğu, sonra da boğazı sıkılarak öldürüldüğü anlaşıldı. Polis yaptığı araştırmada öldürülen kadının 5 bin YTL parası ve 10 bileziğinin alındığını ve cinayetin gasp amaçlı işlendiğini saptadı.

CEP TELEFONU KAYDI İNCELENDİ

Evin kapısında zorlama olmadığının anlaşılması üzerine araştırmasını yoğunlaştıran polis ekibi, genç kadının o gün yaptığı telefon görüşmelerinin kaydını çıkarttı. Olay günü Karapürçek Yüksel Köyü"nde oturan arkadaşı Sevcan Ayhan"ın eve geldiğini belirleyen polis, Sevcan Ayhan ile eşi Selçuk Ayhan'ı (25) gözaltına alarak Adapazarına getirdi.

OTOMOBİL BORCU İÇİN ÖLDÜRMÜŞ

Adapazarı Emniyet Müdürlüğü"nde sorgulanan 3 yıllık evli Sevcan Ayhan cinayeti kendisinin işlediğini itiraf etti. 2 yaşında çocuğu olan genç kadın, eşi ile birlikte köylerinde bakkal dükkanı işlettiklerini belirterek polise verdiği ifadede şunları söyledi:

“Bir süre önce banka kredisiyle bir otomobil satın aldık. Ancak taksitlerini ödeyemiyorduk. Para gerekiyordu. Borçlu olduğumuz bazı kişiler de bizi sıkıştırıyordu. Çaresiz kalmıştım. Son çare olarak, Hülya ile uzun zamandan beri arkadaş olduğumuzdan ve sürekli olarak da bilezikleri kolunda dolaştığı için ondan borç para istemeye gittim. Ona paraya ihtiyacımız olduğunu söyleyerek borç istediğimde bana, "Sen bu parayı nasıl ödeyeceksin ki?" diyerek vermek istemedi. Bunun üzerine ben de elime geçirdiğim vozoyla başına vurdum. Yere düştü. Boğazını sıkarak öldürdüm. Daha sonra banyoya sürükledim. Kolundaki bilezikleri ve paraları alıp evden kaçtım.”

Polis araştırmasında, Sevcan Ayhan'ın gasp ettiği bileziklerin 2'sini Geyve ve Adapazarı'nda kuyumculara bozdurduğunu saptadı. Polis satılan 2 bileziğin parası dahil 6 bin 750 YTL ile 8 bileziği zanlıların üzerinde buldu.

Sevcan Ayhan ile eşi Selçuk Ayhan Akyazı Adliyesi'ne sevk edildi.

DHA