Şüpheli sıvıyla ilgili iki kişi gözaltına alınırken, laboratuvar tüpleri analiz için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu"na gönderildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlar (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, bir ihbar üzerine geçen 21 Haziran"da Erzurum- Erzincan karayolu üzerinde plakası açıklanmayan bir yolcu otobosünü durdurdu. Otobüste arama yapan ekipler el bagajlarının konulduğu bölmede içleri sıvı dolu 370 laboratuvar tüpü buldu. Radyoaktif madde olabileceği ihtimali üzerine Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü"nden ekip çağıran polis, yapılan incelemenin ardından otobüste bulunan ve Kars"ın Kağızman nüfusuna kayıtlı 2 kişiyi gözaltına aldı. Atları açıklanmayan 2 şüpheli, ifadelerinin ardından Cumhuriyet Savcılığı tarafından serbest bırakıldı. Polis şüpheli sıvıları analiz için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu"na gönderdi.
Konunun dolandırıcılık olayı olabileceğini belirten Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur, “Tüplerdeki sıvının ne maddesi olduğu henüz belli değil. Atom Enerjisi Kurumu"nun vereceği analiz raporlarını bekleyeceğiz” dedi. DHA