Ama Avrupa Voleybol Şampiyonası’na hazırlanan kadın voleybolculara federasyondan “Konsantrasyonunuzu bozmayın” mesajı gelince, eyleme katılmaları suya düştü. 
 
TWITTER’DAN İLETİŞİM
Habertürk'te yer alan habere göre; Bunun üzerine Gizem Güreşen, twitter’dan “İzin alabilseydik ben de orada olurdum. Burdan size destek vereceğim, yanınızdayım!” diye yazdı. Bu gelişmenin ardından organizasyonu, voleybolcu ve GS TV’de sunucu olan Başak Koç üstlendi. Gazete Habertürk’e konuşan Başak Koç, şunları söyledi: “Bizler sürekli antrenmanlara giden, bunu için de toplu taşıma araçlarını kullanan insanlarız. Aramızda 15 yaşından 30 yaşına kadar sporcular var. Yarın başka kadın sporcuların başına böyle bir şey gelmeyeceği ne malum.” 
 
KADIKÖY’DE BULUŞMA 
Twitter ve facebook’tan cumartesi günü saat 14.00’de voleybolcu kadınları Kadıköy’deki Beşiktaş İskelesi’nde şortlu halde buluşmaya çağıran Başak Koç, “Vapurla karşıya geçip, otobüsle Levent’e, Levent’ten de olayın yaşandığı 42M otobüsüne binerek son durağa gideceğiz” diye konuştu. Çağrının ardından twitter’dan tehdit mesajları geldiğini de anlatan Koç, “Ramazan ayında ne yapıyorsunuz, şortla bizim mahalleye uğramayın’ gibi mesajlar alıyoruz ama kimse bizi tepkimizi göstermekten alıkoyamaz” dedi.
 
‘SULTANLAR’DAN DESTEK
Eyleme milli voleybolcular da destek veriyor. Başak Koç, millilerin eyleme katılmak istediğini, ancak şartlar nedeniyle katılamadıklarını belirterek “Kadın Voleybol Milli Takımı şu an İstanbul’- da kampta. Onlar da eyleme katılacaklardı. Fakat Federasyon Başkanı konsantrasyonları bozulmasın diye bu konuya karışmamalarını istedi. Çünkü onlar İtalya’da yapılacak Avrupa Voleybol Şampiyonası’na hazırlanıyorlar. Yine de manevi desteklerini arkamızda hissediyoruz” dedi.