Ülkelerindeki savaş, işsizlik ve kötü yaşam koşullarından kaçan 128'i Burmalı toplam 132 kaçak, yakalandıkları Yunanistan'dan sınır dışı edildikten sonra Edirne'den Türkiye'ye giriş yaparken yakalandı. Kaçakların bir kısmı emniyet müdürlüklerinin misafirhanelerine yerleştirildi. 
 
Özbekistan, İran, Burma, Afganistan ve Suudi Arabistan uyruklu kaçakların kamyonet kasalarında ve sandallarla yaptıkları Avrupa'ya ?umut yolculukları' Yunanistan'da son buldu. Büyük güçlüklerle geldikleri Yunanistan'da, Avrupa'nın başka ülkelerine gitmek üzereyken yakalanan 128'i Burmalı toplam 132 kaçak bu ülke tarafından sınır dışı edildi. Edirne'den yine kaçak yollarla Türkiye'ye giriş yapan kaçaklar yakalandı. Kaçaklar, sınırdışı işlemleri tamamlanıncaya kadar değişik illerdeki Yabancılar Şube Müdürlüğü misafirhanelerine gönderildi. 44 kaçak da otobüsle Adana'ya getirildi. 
 
Kaçaklar kalacakları misafirhaneye yerleştirilirken, bu güç yolculukta anne ve babalarının yanlarında bulunan çocuklar da herşeyden habersiz oyun oynadı. Bazı çocuklar da korkulu gözlerle etraflarına bakındı. Kaçaklar, işlemleri tamamlandıktan sonra sınır dışı edilecek.
 
-HABERTÜRK-