29 Mart akşamı oy pusulalarını taşıyan otobüslerden birinin, seçim kuruluna kayıtlı olmadığı belirlendi. 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde İstanbul'un bazı ilçelerinde seçimi kaybeden partiler itirazlarda bulunmuştu. Bu itirazlardan biri de Beylikdüzü'nde oldu. Seçimi az farkla kaybeden CHP, ilçe seçim kurulu müdürü İbrahim Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu. Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı da 'Görevi kötüye kullanmak' ve 'Adaylarla olduğundan çok yakın ilişkide' bulunmaktan Doğan hakkında 1 yıldan 4 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.


RESMİ YAZIYLA BELGELENDİ
Hazırlanan iddianameyle ilgili olarak savcılığa gelen yeni bir belge şok etkisi yarattı. Gürpınar Yeşilkent'te bulunan okullardaki oyları Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu'na götüren 34 FH 4688 plakalı otobüsün kayıtlı olmadığı ortaya çıktı. Büyükçekmece İlçe Seçim Kurulu Başkanı Mehmet Demirel imzasıyla, Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilen yazıda, 'İlgili yazınızda sormuş olduğunuz 34 FH 4688 plakalı aracın ve şoförünün, görevlendirilen araç ve şoför listesinde ismine rastlanmadığı kayıtların tetkikinden anlaşılmaktadır' denildi.


FATURAYI BELEDİYE ÖDEMİŞ
Aynı seçimlere 'bağımsız aday' olarak giren eski Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı'nın, sandık görevlilerini bir gece beş yıldızlı otelde ağırladığı ortaya çıkmştı. Orakçı'nın 'Otel masraflarını kendim ödedim' açıklamasının da gerçeği yansıtmadığı belirlendi. Marin Princess Oteli'nin savcılığa gönderdiği otel kayıtlarında, 392 kişiye 'belediye adına' rezervasyon yapıldığı belirtildi. Bir gece otelde konaklayan 392 kişi için toplam 15 bin 600 TL fatura kesilmiş. Başkan Orakçı'nın da 4 belediye personeliyle birlikte 28 Mart gecesi otelde kaldığı ortaya çıktı.
AKŞAM