Ramazan bayramı dolayısıyla yüzde 100 doluluk oranına ulaşan otobüs firmaları, bayram süresince yurt genelinde 1.5 milyon yolcu taşıyacak. Artan talep nedeniyle ek seferler konuldu.

Otogarlarda ramazan bayramı hareketliliği yaşanıyor. Bayram arifesinde yola çıkmak isteyenler bilet bulamıyor. Kara, hava, demir ve deniz yollarına ek seferler konulmaya başlandı.

Bayram tatili dolayısıyla otobüs firmalarındaki doluluk oranı yüzde 100'e ulaşırken, bayram süresince yurt genelinde yapılacak günlük 30 bin seferle 1.5 milyon yolcunun otobüslerle taşınması hedefleniyor.

Ramazan bayramı için yurt dışına çıkışta otobüs tercih edenlerin sayısı da arttı. Çevre ülkelere otobüs seferleri düzenleyen firmalarda bu dönemde yüzde 30-40 arasında değişen doluluk oranı, Bulgaristan başta olmak üzere Yunanistan, Gürcistan ve Romanya gibi bazı komşu ülkeler için yüzde 100'e yükseldi.

Bayramı memleketinde ya da sahil bölgelerinde tatil yaparak geçirecek bazı vatandaşlar, hafta sonu yer bulamayacağı endişesi ya da artacak trafik nedeniyle erken gitmeyi tercih ederken, otobüs firmaları da, 17-19 Ağustos tarihleri arasına ek seferler koydu.

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Mehmet Erdoğan, vatandaşları korsan taşıma konusunda uyardı.

Ek seferler

Ramazan Bayramı tatilinde artan yolcu talebine paralel olarak hava, kara, demir ve deniz yollarında ek seferler konulmaya başlandı. Karayolu taşımacılığı yapan firmalardan Kamil Koç, düzenledikleri seferler dolunca günlük 350 ek sefer koydu.
TCDD, Ramazan Bayramı dolayısıyla artan talebin karşılanabilmesi için bazı parkurlarda yeni trenler sefere koyarken, mevcut çalışan trenlere vagon ilaveleri yaptı.

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) Ramazan Bayramı tatilinde yolcuların konforlu ve hızlı seyahati için tarifeli seferlerine ek olarak 164 sefer düzenleyecek.
17-21 Ağustos 2012 tarihleri arasında Hızlı Feribot ve Deniz Otobüsleri Dış Hatlarında Bayram Tarifesi uygulanacak ve yoğunluğa göre belirtilen hatlarda yeni ek seferler düzenlenecek.