30 Ağustos Zafer Bayramı için Boğaz'da düzenlenen töreni izledikten sonra evlerine gitmek isteyen aile karşıdan karşıya geçerken iki İETT otobüsü arasında sıkıştı

Edinilen bilgiye göre kaza üsküdar meydanla iskelenin bitişiğinde meydana geldi. Ok ailesi, 4 yaşındaki oğulları Enes'in uçak ve helikopterleri çok sevmesi nedeniyle bu yıl ilk defa istanbul Boğazı'nda düzenlenen geçit törenini izlemek için Boğaz'da gezintiye çıktı.

Aile, geçit töreninin tamamlanmasının ardından dönüşe geçerek üsküdar Meydanı'na geldi. Evlerine giden otobüse binmek için yoldan karşıya geçmeye çalışan anne Hatice (28), baba Metin (30) ve çocukları 7 yaşındaki züleyha ile 4 yaşındaki Enes, kaldırım kenarında park halinde bulunan İETT ye ait çift katlı iki otobüsün arasından geçmek istedi. Ok ailesinin iki otobüsün arasından geçtiği sırada arkada bulunan otobüs aniden hareketlenerek önündeki otobüse hızla arkadan çarptı.

Bir anda ne olduğunu anlamayan Ok ailesi iki otobüs arasında sıkıştı. Vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yardımı ile 4 kişilik Ok ailesi Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Başından ağır şekilde yaralanan minik Enes kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Baba Metin Ok da ağır yaralandı. Olayda 7 yaşındaki züleyha çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanırken anne Hatice Ok kazadan yara almadan kurtuldu.

Oğlunun öldüğünü anlayan anne Hatice Ok'un feryatları hastanede bulunan vatandaşların yüreklerini burktu. Kendi hastalarını bırakan çok sayıda vatandaş acılı anneyi teselli etmeye çalıştıysa da oğlundan geriye kalan suluğa sıkı sıkıya sarılan Hatice Ok "Allah'ım bana yardım et" ve "Enes'im, yavrum" diyerek feryatlarını sürdürdü. Olayı gören vatandaşlar da acılı ailenin park halinde bulunan iki otobüsün arasından geçtiği sırada arkada bulunan otobüsün aniden hareketlenerek önündeki otobüse çarptığını ve ailenin iki otobüs arasında sıkıştığını söyledi. Otobüs şöförü gözaltına alınırken polis olayla ilgli soruşturma başlattı.

Milliyet