Aranan şahısların birisinin aynı suçtan cezaevinde olduğu anlaşılırken; yapılan takip sonucu 8 ayrı hırsızlık olayı aydınlatıldı.

Edinilen bilgiye göre; Aydın 1. Sanayi Sitesi 602 sokakta bulunan N.G. adlı şahsa ait işyerinde bulunan 3 adet kamyonetin çalıntı olduklarının anlaşılması üzerine işyeri sahibi N.G. polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. N.G"nin iş yerinde ele geçirilen çalıntı araç ve başka çalıntı araçların şasilerinin aynı operasyon kapsamında gözaltına alınan A.A. adlı şahısın motor kısımlarını değiştirdiği anlaşıldı. Olayla ilgili yapılan araştırmalar neticesinde; yakalanan şahıslara çalıntı otoları getirerek change yapılmasını organize ettiği anlaşılan M.Ü"nün 27 Ekim 2009 tarihinde Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandığı ve halen Yenipazar Cezaevinde hükümlü olduğu tespit edildi.

Yakalanan şahısların göstermiş olduğu yerlerde yapılan aramalarda şüphelilere ait Umurlu Beldesinde bulunan bir depoda yapılan aramada 2 adet üzerinde motoru olmayan beyaz renkli oto parçası, 1adet motor ve şasi numarası kazınmış, hareketten yoksun otomobil ve 1 adet 2,5 direkt injektion 5 speed ibaresi yazılı minibüs elde edilerek muhafaza altına alındı. Denizli ili Sarayköy ilçesinden 25 Aralık 2008 tarihinde İ.İ. adına kayıtlı 20 RE … plaka sayılı çalıntı kamyonetin şasi ve motor numaraları değiştirilerek, şüpheli N.G. tarafından 09 E … plakalı araç haline getirildiği tespit edildi. Çalıntı ve change yapılan oto, bir çift TR rumuzlu plaka levhası ve araca ait parçalar ile birlikte geçici olarak muhafaza altına alındı. Üzerinde 09 RH … sayılı plaka takılı olan otomobilin Nazilli ilçesinde ikamet eden A.E"den elde edilerek geçici olarak muhafaza altına alındı. 09 U … sayılı plaka takılı olan kapalı kasa change otoda, Köşk ilçesi Göçmen sokakta ikamet eden N.E."den elde edilerek geçici olarak muhafaza altına alındı.

20 Ekim 2009 günü saat 10.20 sıralarında bir başka suçtan yakalanarak otoparka çekilen, üzerinde 26 TZ … sayılı plaka takılı olan otonun gerçekte, 09 AT … plaka sayılı siyah renkli oto olduğu, bu otonun da şahıslar tarafından change yapıldığı tespit edildi. 08 Kasım 2009 günü saat 12.30 sıralarında Aydın merkez Zeybek Mahallesinde yakalanan ve Muğla ilinden çalıntı olduğu tespit edilen 48 LC … plakalı otonun da bu şahıslar tarafından change yapıldığı tespit edildi. Üzerinde 09 K …. plaka takılı bulunan korkuluklu açık saç kasa kamyonetin, Kuşadası ilçesini Davutlar beldesi Yenimahalle de ikamet eden M.D."den elde edilerek, geçici olarak muhafaza altına alındı.

Yakalan şüpheliler N.G. ve A.A. dün haklarında düzenlenen tahkikat evrakı ile birlikte sevk edildikleri Adli Makamlarca tutuklanarak, cezaevine teslim edildi. Olayla ilgili tahkikatın çok yönlü olarak sürdürülmekte olduğu kaydedildi./iha