Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Derneği"nce üniversite öğrencilerine eğitim bursu verilmesi amacıyla, Aydın Belediyesi"nin destekleriyle gerçekleştirilen etkinliğe Aydın Vali Vekili Alp Arslanargun, Belediye Meclis Üyesi Saadet Kavasgil, Türk Kadınlar Birliği yönetimi ve çok sayıda sanatsever katıldılar.

2 perde halinde sunulan Othello balesinin koreografisi ve sahne düzeni Uğur Seyrek tarafından hazırlanırken, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından sahnelendi.

Gösteriden önce bir konuşma yapan Türk Kadınlar Birliği Aydın Şubesi Derneği Başkanı E.Nadide Çakılcı, “Kuruluşumuzdan bu yana ihtiyaç sahibi başarılı üniversite öğrencilerine eğitim bursu vermekteyiz. Bu geceyi düzenleyerek sizlere kültür ve sanat etkinliği sunarken diğer yandan da öğrencilerimizin eğitim burslarına kaynak yaratmış olduk. Destekleriniz için öğrencilerimiz adına hepinize teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu etkinliğin gerçekleşmesinde büyük destekleri olan Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu"na da çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Konuşmanın ardından İzmir Devlet Opera ve Balesi adına Baş Koreograf Serhat Nüfuscu"ya plaketini Vali Vekili Alp Arslan Argun, Othello"yu sahneye koyan ve Koreografisini yapan Uğur Seyrek"e plaketini Belediye Meclis Üyesi Saadet Kavasgil verdi. Gösterinin sonunda salonu dolduran sanatseverler, sanatçıları ayakta alkışladılar./iha