Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Kemer Kaymakamlığının Göynük beldesinde 23 otelin 15 gün içerisinde şezlongların kaldırılması tebligatına ilişkin olarak, "Turizme zarar verecek hiçbir şeye müsaade etmeyiz" dedi.
Konuyla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, "Mahkeme kararından haberim yok, ama şezlongların tamamen kaldırılması söz konusu olamaz. Turizme zarar verecek hiçbir şeye müsaade edemeyiz" diye konuştu. Turistleri rahat ettirecek bir politika uyguladıklarını belirten Vali Altıparmak, şöyle konuştu: "Oradaki bir önceki iki otelin anlaşmazlığını bütün Kemer'e yaymak gibi politikamız zaten yok. Böyle bir şey olamaz, arkadaşlarımız rahat etsinler. Turizme, turiste zarar verecek bu algıyı yaratmak bizim işimiz değil, tam tersi onları burada rahat ettirecek politika bizim işimizdir."

Antalya'daki elektrik kesintileri ile ilgili de bilgi veren Vali Altıparmak, sezon başlangıcında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile toplantı yapıldığını, bakanlığın da bu konuda arzu edilen yatırımı ve gerekli desteği sağlayacağını söyledi. Modern hayatın belirli bir noktaya ulaştıktan sonra talebin arzı karşılamadığını kaydeden Vali Altıparmak, şunları söyledi:

"Modern hayat belirli bir noktaya, zenginliğe ulaşınca artık klimasız ev kalmaz oldu. Dolayısıyla bu talebi arz karşılayamaz hale geldi. Bu da otellere daha çok zarar veriyor. Otel olduğunda da gelen turistin rahatı bozulduğu zaman iyi olmuyor" Besleme hatlarında yapılan yenileme çalışmasına vatandaşların 'zamansız çalışma' diyerek sitem ettiği konusuna değinen Vali Altıparmak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Besleme hatları yenilenirken by-pass edilerek elektrik veriliyor. Ama kaldırmıyor. O hatların yenilenmesi lazım. Başka yollardan elektrik veriliyor. O kablolar yenilenmediği zaman yaptığınız işler tekrar arıza yapıyor. Zamanlama diye bir şey yok, bizim zamanımız şu an. Uzun vadeli yatırımlara geleceğiz tabii ki, ama şu an sürekli kesilmemesi için yenilenmelerin olması lazım"