Yurt genelinde sıcaklar kendisini iyiden iyiye kendini hissettirirken, sıcaklıkların artmasıyla tatil yörelerine olan ilgi her geçen gün artıyor. Yurdun batısında sıcakların kavurduğu Didim"deki turizm tesislerinde doluluk oranı son birkaç gün içerisinde yüzde 100"leri buldu. İlçede 39 dereceye ulaşan sıcaklıklar yüzünden Dünyaca ünlü Altınkum Sahili yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı.
Temmuz ayı içerisinde Didim"deki 5 yıldızlı otellerin doluluk oranının yüzde 100 bulduğunu dile getiren Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, küçük otellerdeki doluluk oranlarında da artışın olduğunu söyledi. Atabay, 2010 yaz sezonunda kafe, bar ve restaurantlara ilginin beklenen düzeyde olmadığını, Ramazan ayı başlangıcına kadar doluluğu süreceğini umduğunu kaydetti.
Öte yandan ise 39 dereceye ulaşan sıcaklıktan yerli ve yabancı turistler güneşin keyfini çıkarırken, kimi tatilcilerde Didim"in masmavi sularında serinledikleri görüldü. Deniz suyu sıcaklığının 24 derece olduğu Didim"de sıcaktan korunmaya çalışan kimi tatilciler kendilerini bar ve restaurantlara atarken, kimileri de Yalı Caddesi üzerindeki refüj ve banklarda serinlemeyi tercih etti.
Didim"e tatile gelen yerli ve yabancı turistler ise havanın sıcaklığından yakınırken, denizin ve güneşin tadını çıkarmaya çalıştıklarını dile getirdiler.