Geçici Sanayi Sitesinin dernek lokalinde gerçekleşen toplantıya Kaymakam Ersin Emiroğlu, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım, Belediye Meclis Üyesi Vedat Ege, Dernek Başkanı Mehmet Şahin ve esnafların katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu İlerleyen günlerde mera ot bedelinin ödenmesi durumunda yaşanabilecek gelişmeleri anlattı. Emiroğlu icra makamının başında olduğunu, alınmış olunan kararları uygulamaktan başka bir fikri olamayacağını bedellerin ödenmemesi durumunda Kaymakamlık olarak 3091 sayılı yasaya göre tahliyelerin kendilerince bildirileceğini, yıkımların ise Belediyece yapılacağını söyledi.

“OT BEDELİNDE SON TARİH 2013 HAZİRAN”

Ot Bedelinin ödenmesi için nihai son tarihin 2013 yılı Haziran ayı olduğunu ifade eden Kaymakam Emiroğlu Ot bedelinin mera fon hesabına ödenmesinin her şeyi normale döndürmeyeceğini, belediyenin burada imar planı yapması gerektiğini meclisten de onaylatmasının zorunlu olduğunu, bunların olmaması durumunda ise yatırılan ot bedeli parasının hazineye gelir olarak kaydedileceğini söyledi ve bu noktada her şeyin boşa gideceğini söyledi.

“BETON SANTRALLERİ PARSELİN DIŞINDA KALACAK”

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Yıldırım ise diyaloglara açık olduğunu yerel ve merkezi hükümet temsilcilerinin Sanayi sitesini en olumlu şekilde değerlendirilmesi için bir araya gelmesi ve ortak hareket etmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Yıldırım İl Mera Komisyonu Başkanında en son aldığı bilgiyi de toplantıda paylaşarak şu şekilde açıkladı; “Beton Santrallerinin olduğu bölüm dışarıda bırakılarak, yeni bir sınırlama haritasının yapıldığını söylediler. Bunun hem daha küçük alan olduğu ve 20 yıllık ot bedeli parasının önümüzdeki günlerde mera komisyonunda tespit edileceğini söyledi” dedi.

Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise AK Parti İlçe Başkanı Yıldırım’a bu konudaki çalışmalarından dolayı teşekkür ederken çalışmaların ortak olarak yürütülmesinin durumundan devamının geleceğini ifade etti.

Bazı esnaflarda Sanayi sitesinin bu duruma gelmesinin nedeni olarak belediyeyi suçlu ilan ederken bu durumu düzeltecek kurumun yine belediye olduğunu söyledi. Bazı esnaflarda Kaymakam Emiroğlu’nu aralarında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg