Geçtiğimiz günlerde yapılan KPSS’den sonra ortaya çıkan soruların çalındığı iddialarının araştırılması için yapılan suç duyuruları sürerken, ÖSYM Başkanlığı’nın kopya iddiaları ile ilgili çıkan haberlerin yayından kaldırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı başvurunun detayları ortaya çıktı.

Yapılan başvuruda, çıkan haberlerin doğru olmadığı, yapılan haberlerin iftira niteliğinde olduğu belirtildi ve yayınlanan haberlerin sitelerden kaldırılması istendi.
Bu arada CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ve CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Doğan ile bazı partililer dün Ankara adliyesine gelerek savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP’lilerin sundukları suç duyurusu dilekçesinde, şu ifadeler yer aldı:“Sınav soruları çeşitli web sitelerinde yayınlanmıştır. Ankara’da parkta bulunan not kâğıdında yer alan soru ve yanıtların, Beyaz Kalem Yayıncılık şirketinin yayınladığı KPSS soruları ile örtüştüğü tespit edilmiştir. Soruşturulması ve sonuçlarının paylaşılması temel görevinizdir.”