Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin geçen pazar günü ÖSS'de terör örgütü bağlantılı olduğu iddia edilen şebekenin organizasyonunu yapan Ahmet G. İbrahim A. ve Mehmet Y.'nin Şanlıurfa başta olmak üzere Diyarbakır, Gaziantep, İstanbul, Ankara, Mersin, Kocaeli, Aydın, Adana, Van, Batman ve KKTC'de sınava girecek adayların yerine joker kullanacakları bilgisini alan polis, çalışma başlattı.

Buna göre Şanlıurfa'da 30, Van'da 1, Ankara'da 1, Gaziantep'te 6, Batman'da 1, Adana'da 3, Kocaeli'de 2, Mersin'de 6, İstanbul'da 1, Diyarbakır'da 4, Aydın'da 1 ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) de 1 üniversite adayının yerine sınava girileceğini belirleyen polis, adı geçen yerlerde ÖSS'nin yapıldığı Pazar günü eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Düzenlenen operasyonlarda KKTC'deki 1 şüpheli ile 9 kişi gözaltına alındı. Şüpheli 8 kişi, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulanmaya alındı.

ORGANİZATÖRLERE AİT OLAN BİR EVDE PKK'YA AİT DOKÜMAN ELE GEÇİRİLDİ

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahısların üzerinde 4 adet sahte nüfus cüzdanı ile 1 imzalanmış boş senet bulundu. Polis, organizatörlere ait olan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesindeki bir evde yaptığı aramada ise terör örgütü PKK'ya ait doküman ele geçirdi.

Sorgulamaları tamamlanan Şanlıurfa'daki 8 kişi ve KKTC'de gözaltına alının 1 kişinin dışında 2 kişi daha yakalanarak adliyeye sevk edildi. Şanlıurfa Adliyesi'nde 8 zanlıdan 1'i, savcılık tarafından serbest bırakılırken tutuklama talebi ile hakim karşısına çıkarılan ve çetenin organizatörlüğünü yapan 3 kişiyle birlikte Eyüp Ç., Muzaffer T., Rasim K.Y. ve Eyyüp B. ile KKTC'de yakalanan kimliği henüz açıklanmayan 3 kişi, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak ve Üyesi Olmak', 'Resmi Belgede Sahtecilik', 'ÖSS'ye Başkalarının Yerine Adam Koymak' ve 'Haksız Kazanç Elde Etmek' suçlarından tutuklanarak cezaevine konuldu.

ÖSS'yi kazanma garantisi veren şebeke üyelerinin, istenilen bölüm başına bir fiyat belirleyerek bunlar arasında tıp ve hukuk fakülteleri için 5 bin Euro istedikleri saptanmıştı. Aynı şebeke başka adayların yerine sınava giren jokerlere ise bin TL ücret, 100 TL de yol masrafı verdikleri ortaya çıkmıştı. CİHAN