YÖK Genel Kurulu, yarın toplanıyor. Genel Kurul"da, ÖSS'deki “baraj puanı” konusunun tartışılması beklenirken, baraj puanlarının düşürülmesi veya puan hesaplama şeklinin değiştirilerek alınacak puanların yükseltilmesi üzerinde durulacak.

YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında, yarın toplanacak. Toplantıda, ÖSS"de, öğrencilerin üniversite tercihi yapabilmesi için alması gereken baraj puanlarının tartışılması bekleniyor. Genel Kurul"da ayrıca Eğitim Komisyonu, Mevzuat Komisyonu gibi bazı komisyonlar tarafından hazırlanan raporlar ele alınacak.

LİSANS TERCİH ETMEK İÇİN EN AZ 185 ALMAK GEREKİYOR

Mevcut düzenlemede, öğrenciler ön lisans tercihi yapabilmesi için ÖSS"den en az 165, lisans tercihi yapabilmesi için ise 185 puan alması gerekiyor. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, yaptığı açıklamada, ÖSS'de 185 puan barajını aşacak aday sayısında sıkıntı yaşandığını “185'in üzerinde puan alan aday sayısını artırıcı yönde bir düzenleme yapılması düşünülüyor” açıklamasında bulunmuştu. Yükseköğretim programlarının kontenjanlarının 113 bin artırıldığına işaret eden Yarımağan, konunun yapılacak ilk YÖK Genel Kurulu'nda gündeme geleceğini bildirmişti. (ANKA)