Sağlık Müdürü Dr. Kadir Çetinkara, ÖSS öncesi yoğun stres ve heyecan yaşayan öğrencilerin başarılı olabilmeleri için sağlıklı beslenmeleri gerektiğini belirtti. Hiçbir besinin tek başına mucizevi etkisi olmadığını ancak, beslenme konusunda yapılacak küçük değişliklerle sınavdaki performansın artacağını anlatan Çetinkara, şöyle dedi:

"Sınavdan birkaç gün önce sindirim rahatsızlıklarına ve zehirlenmelere yol açabilen açıkta satılan yiyecekler yenilmemelidir. Vücudun alışık olmadığı alerjik etki gösterebilecek besinler kesinlikle tüketilmemelidir. Özellikle kuru baklagiller gibi gaz yapıcı besinlerin tüketilmesinden kaçınılmalıdır. Kafeinli içecekler kalp çarpıntısına, huzursuzluğa, uykusuzluğa, korku ve endişeye neden olabileceği için bugünlerde kesinlikle içilmemelidir."

Sınav öncesinde tuzlu ve tatlı yiyecekler tüketilmesinin sıcak havada sıvı kaybına neden olabileceğini vurgulayan Çetinkara, şöyle konuştu:

"Sıvı kaybı da hafızada karmaşa ve kararsızlık yaratır. Sınavdan 1 gün önce 8-10 bardak su içilmelidir. Sınav sabahı mutlaka peynir ve yumurta, birkaç dilim ekmek, tahin pekmez ya da ceviz, badem gibi yağlı tohumlar tüketilmelidir. Söğüş, sebze ya da meyve ise yeterli enerji ve proteini sağlayacaktır. Kahvaltıda içecek olarak da süt veya taze meyve suyu tercih edilebilir. Böylece vücuda yeterli enerji sağlanacak, zihinsel fonksiyonlarda artacaktır. Yapılan araştırmalar iyi kahvaltı yapan öğrencilerin daha başarılı olduklarını ortaya koymuştur."