Sultan 2. Abdülhamid Han'ın dördüncü kuşak torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, “Muhteşem Yüzyıl”ı eleştirdi: “Aile olarak karar aldık, kendi tarihimizi kendimiz çekip yapılan bu yanlışlıklara bir son vereceğiz.”


Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid Han'ın torunu Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Hopdedik Ayhan"ın Radyo Klas"taki programına katıldı. Osmanoğlu, Kanuni Sultan Süleyman"ı “şehvet ve içki” düşkünü olarak tanıttığı gerekçesiyle tepki gösterilen “Muhteşem Yüzyıl” dizisi hakkında konuştu. “Muhteşem Yüzyıl”ın ilk bölümünü ailesiyle birlikte izlediğini belirten Osmanoğlu, dizinin kendilerini rahatsız ettiğini söyledi:

SADECE HAREM ANLATILMIŞ

“Diziyi çekenler herkese danıştıklarını iddia ediyor ama anlaşılan bir tek bizim ailemize danışmamışlar. Artık bu durumdan sıkılmaya başladık. Her önüne gelen, bizlere danışmadan ya dizi, ya belgesel ya da film çekiyor. "Muhteşem Yüzyıl"ı tüm aile baştan sona dikkatle izledik. Ancak diziye ve anlatılanlara pek hoş gözle bakamadık. Bu dizide anlatılan bizim ecdadımız. Yani benim dedelerim, ailem. Dizinin genelinde harem anlatılmış. En çok bundan rahatsız olduk. Bunun yanı sıra, senaryo dahi olsa bazı diyaloglar baştan aşağı yanlış. Bunlar sadece dizide değil, yıllardır birçok yapımda yanlış aksettirildi. Aile olarak karar aldık, kendi tarihimizi kendimiz çekip yapılan bu yanlışlıklara bir son vereceğiz. Ecdat torunları olarak bunu Türkiye"ye anlatacağız ve gerçek Osmanlı tarihi ortaya çıkacak.”