Konya nüfusuna kayıtlı 21 yaşındaki er Rıfkı Damar'ın sosyal paylaşım sitesi Facebook'a son kez yazdığı ''Analar ağlamasın, hep gülsün'' mesajı oldu.
 
Haçbel mevkiinde askerler, pusuya yatacağı sırada PKK terör örgütü mensupları tarafından silahlı saldırıya uğradı. Çıkan çatışmada Konya nüfusuna kayıtlı Jandarma Er Rıfkı Damar (21) şehit olurken, Jandarma Er Ramazan Koçu (20) ise yaralandı.
 
Yaralanan asker Osmaniye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınırken Vali Celalettin Cerrah hastaneye gelerek yaralı askerin durumu hakkında Başhekim Op. Dr. Recep Aydın‘dan bilgi aldı.
 
Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah hastane çıkışında yaptığı açıklamada bölgede operasyonların devam ettiği söyledi.
 
Vali Cerrah, “Kırsalda operasyon yapan askerlerimiz pusu faaliyetinde iken bunu fark eden teröristler tarafından saldırıya uğramıştır. Çıkan çatışmada bir askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı. Şu anda arazide operasyon devam ediyor. İnşallah sonuç alacağız. Yaralı askerimizin durumu iyi, kolunda bir kırık var onun haricinde önemli bir durum yok.” şeklinde konuştu.
 
Yaralı asker Ramazan Koçu’yu Osmaniye Milletvekili Suat Önal, Belediye Başkanı Kadir Kara, Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren de ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
 
Beytüşşebap'ta şiddetli çatışma
 
Şırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'ndeki Küçük Kato Dağı'nda bulunan 2 güvenlik üs bölgesine, PKK'lılar tarafından akşam saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi.
 
Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesiyle birlikte çıkan ve 1.5 saat süren çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.
 
Beytüşşebap İlçe merkezinin bulunduğu Küçük Kato Dağı eteklerinin hakim noktalarında konuşlu bulunan 2 askeri üs bölgesi, bu akşam saat 20.00'da kalabalık bir PKK'lı grubunun silahlı saldırısına uğradı. Üs bölgesinde bulunan askerlerin de karşılık vermesi sonucu çıkan çatışma 1.5 saat sürdü. Havadan helikopterler tarafından yoğun bombardıman altına alındığı PKK'lıların bulunduğu bölgeye, İlçe Jandarma Komutanlığı ile Komando Tabur Komutanlığı'ndan da top atışı yapıldı. 
 
Zaman zaman ilçe merkezine de sızmaların yaşandığı belirtilen çatışma sırasında, BDP'li Belediye Başkanı Yusuf Temel'in evine de 4 kurşunun isabet ettiği ileri sürüldü. 
 
Çatışma sırasında yoğun ateş altında kalan PKK'lıların amaçlarına ulaşmadan dağlık alandan Irak sınırına doğru kaçtı. Güvenlik güçleri, kaçan PKK'lıların yakalanması amacıyla bölgede takip operasyonu başlattı. Eğitimli birliklerin kaçan PKK'lıları takibe aldığı ve zaman zaman silah seslerinin duyulduğu öğrenilirken, Kobra helikopterleri de PKK'lıların kaçış güzergahlarını yoğun bombardıman altına aldığı bilgisi alındı. 
 
Çatışmada, ölü ya da yaralı konusunda herhangi bir bilgi alınamadı.