Dün gerçekleşen 81. Oscar Ödül Töreni'nde ünlü yıldızların şıklığı en az ödüller kadar çok konuşuldu.

Bildiğiniz gibi, dün gece Los Angeles'taki Kodak Tiyatrosu'nda 81. Akademi Ödülleri dağıtıldı. Gecede, sadece filmler değil, kırmızı halıdaki birbirinden güzel yıldızlar şıklıklarıyla yarıştı. Kimin ne giyeceği uzu bir süredir merak konusu olmuştu.

Gecenin en çok dikkat çeken kadınlarının başında şüphesiz Angelina Jolie geliyordu. Siyah elbisesi ile hem sade olmuştu hem de gözlerinin rengi uyumlu yeşil küpe ve yüzüğü ile bakışlarını adeta vurguluyordu. Dökümlü inen eteklerinin arasında bırakılan derin yırtmaç, ünlü yıldız yürürken heyecan uyandıran cinstendi.
Kate Winslet, Altın Küre de dahil olmak izere bu yıl aldığı ödüllerle Oscar'ın en iddialı ismi olduğundan geceye son derece sade ve göze batmayan bir elbiseyle katıldı.Yves Saint Laurent imzalı elbise, grinin tonları ve dantel kullanımı ile ona şıklık katmıştı. Kate'in zaten abartıya pek de ihtiyacı yoktu. Gecenin en sade ancak en çok göze batan yıldızı o idi.
Tüm dünyanın gözlerini çevirdiği bu gecede; hanımlar daha çok krem rengi ve bej tonları oldu. Pastel renkler çok kullanılırken, Heidi Klum gibi kırmızı rengi tercih edenler de vardı. Klumi son derece dikkat çeken elbisesi ile şık görünse de; bu elbisenin geçen sene giydiği elbisenin neredeyse aynısı olması ile şıklar listesine giremedi.

Natalie Portman, incecik görüntüsü ile her elbiseyi kolayca taşıyabilen vir yapıya sahip. Portman, buna rağmen, şifon, mor renkli elbisesi ile son derece sadeydi. Ayrıca sade saç ve makyajı ile Leon filminden bu yana hiç değişmeyen bakışları ve masumiyetine de uygun bir tarza bürünmüştü. Yine mor tonlarında giyimi ile dikkat şeken diğer yıldız Alicia Keys oldu. Ancak onun da makyajı abarılı, fondoteni tenine uyumsuzdu.

Penelope Cruz, gelinliği andıran, kabarık elbisesi ilemprenses gibi olmuştu. İri göğüslerini dengeleyen modeldeki straplez elbise ve toplanmış siyah saçları sayesinde uzun boynunun güzelliği ortya çıkmıştı.

Gecede çok dikat çeken bir başka isim Beyonce'du. Fakat Beyonce şıklığı ile değil, tuhaf seçimi ile konuşuldu. Kaba, adeta perdelik kumaşa benzeyen bir kumaştan yapılmış iri çiçek desenli elbisesi pek alaturka görünüyordu. Ayrıca bedenini sararak geniş kalçalarını ortaya öıkaran ve sonra dizlerde kabaran elbise onu kısa boylu ve geniş kalçalı göstermişti.

Geceye damgasını vuran 'Slumdog Millionare'nin Hint asıllı oyuncusu Freida Pinto da esmer teni ile saks mavisinin kontrasını güzel taşımışi tek omuzlu elbisesi ile ölçülü ama güzel bir görüntü sergilemişti.

H2