İŞTE O VİDEO

AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın, seçim çalışmaları kapsamında parti adaylarıyla birlikte Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunduğu sırada ses sisteminden oryantal müzik verildi.

Saygı duruşunu İstiklal Marşı'na bağlayan arada başlayan hareketli müzik, partilileri ve alanda toplanan vatandaşları şaşkına çevirdi. Bazı vatandaşlar, `yuh' çekerek tepkisini dile getirdi. Arınç ise ``Bu yanlışlıktan keyif duyup da yuhalayanlara yazıklar olsun'' dedi.

Olay, AKP Manisa Milletvekili Bülent Arınç'ın, geçen salı günü (24 Mart) Köprübaşı İlçesi'ndeki seçim gezisi sırasında yaşandı. AKP Köprübaşı Belediye Başkan Adayı Zafer Mergen'e destek vermek için ilçeye gelen Arınç, beraberindeki partililerle birlikte akşamüzeri, meydandaki Atatürk Anıtı'nın önüne giderek saygı duruşunda bulunmak istedi. Bülent Arınç, Zafer Mergen, Köprübaşı Belediye Başkanı AKP'li Ahmet Kışla ve AKP İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Akçiçek'in de aralarında bulunduğu 50 kişilik grubun saygı duruşuna geçtiği sırada, meydana kurulan sistemden `ti' sesi verildi. AKP'liler ile anıtın etrafında toplanan yaklaşık 150 kişilik grup tam İstiklal Marşı için hazırlık yaparken, sistemden verilen Mezdeke benzeri oryantal müzik şaşkınlık yarattı. Saygı duruşunu İstiklal Marşı'na bağlayan arada başlayan hareketli müzik 2- 3 saniye sürdü. Alanda buz gibi bir hava estiren müziğin ardından, etrafta toplanan vatandaşlardan `yuh' sesleri yükseldi. Ardından hemen İstiklal Marşı'na geçildi.

Marş sonrası kürsüye çağrılan Bülent Arınç, yuhlayan vatandaşlara tepki gösterdi. Arınç, ``Biraz önce saygı duruşu ve İstiklal Marşı yaparken, İstiklal Marşı'mızın arasına başka bir şey karıştı. Herhalde bunu bekleyenler var içimizde. Bu yanlışlıktan keyif duyup da yuhalayanları duydum, yazıklar olsun'' dedi.

Bunun üzerine vatandaşlar, Arınç'ın konuşmasının bitimini beklemeden sessizce alanı terk etti.

DHA