Atatürk Meydanı"ndaki toplu sözleşme imza törenine İlhami Ortekin"in yanı sıra Belediye İş Sendikası Aydın Temsilcisi Hidayet Yaman TESİŞ Aydın Şube Başkanı Mustafa Aydın, belediye başkan yardımcıları ve belediye çalışanları katıldı.
Atatürk Meydanı"ndaki toplu sözleşme imzala töreninde konuşan İlhami Ortekin, belediye çalışanlarının yakalanan bütün başarılarda emeği bulunduğunu dikkat çekti. Çalışanların 7 yıldır özverili bir şekilde çalıştığını dikkat çeken Ortekin, “Biz 7 yıldır çalışanlarımızla bir bütün olduk, aynı noktaya bakıp, aynı hedef için çalıştık. 38 yıldır işveren konumundayım. Bu zaman zarfında çalışanlarımın alın teri haklarını zamanında ödemeye gayret gösterdim” dedi.
Toplu sözleşmenin Atatürk Meydanı"nda yapılması konusunda art niyet aranmamasını isteyen Belediye Başkanı İlhami Ortekin, 2004 yılında yaptıkları sözleşmenin de aynı yerde yapıldığını söyledi. 2004 yılındaki sözleşmenin göstermelik yapıldığını iddia edenlerin yanıldığını ifade eden Ortekin, “2004"te göstermelik olmayan sözleşmelerimizi çalışanlarımız iyi biliyor. 2004 yılında da bir seçim öncesi sözleşme imzaladık. Biz hakkın teslimiyetinden oy bekleyecek kadar istismarcı olmadık. Bilerek yada bilmeyerek sizleri gücendirdiysem, üzdüysem sizlerden özür dilerim, hakkınızı helal edin. Aydın Belediyesi olarak bir yerlere gelebildiysek, bunu sizlere borçluyuz. Allah sizlerden, ailenizden ve çocuklarınızdan razı olsun. Allah izin verirse tekrar seçilirsem sizlere rahat bir çalışma ortamı vaat etmiyorum, fakat huzurlu bir ortam vaat ediyorum” dedi.
Törende konuşmaların ardından Belediye İş Sendikası Aydın Temsilcisi Hidayet Yaman ile Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin toplu iş sözleşmesini birlikte imzaladılar.