Aydınspor ile Belediyespor'un birleşmesi tartışmalarına noktayı koyan İlhami Ortekin, ""Eğer yasal engel yoksa, kamuoyu ve camia onaylıyorsa, benim kapım açık. Yeni oluşuma daha fazla zaman ve imkan ayırabiliriz"" dedi.

AYDINSPOR'da 3 Ocak'ta yapılacak kongre öncesi Belediyespor ile birleşme tartışmaları gündeme gelirken Belediye Başkanı İlhami Ortekin, ""Eğer Aydınspor'un kurtuluşu birleşmeden geçiyorsa, benim kapım ardına kadar açık"" dedi. Yasaların Aydınspor'a kaynak aktarmalarına izin vermediğini hatırlatan Ortekin, birleşme ile bu sorunun aşılabileceğini söyledi.

BELEDİYE ÇATISINDA

""Aydınspor bu kentin olmazsa olmazıdır"" diyen Başkan Ortekin şöyle konuştu: ""Ortada kurumsal yapısını tamamlamış Aydın Belediyespor diye bir kulüp var. Eğer yasal açıdan bir sorun yoksa, kamuoyu ve camia onay veriyorsa, Belediyespor çatısı altında bir araya gelinir. Belediyenin adını taşıyan bir kulübe elbette daha fazla zaman ve imkan ayırırız.""

KURUMSALLAŞMA GEREKLİ

Bir başka kurtuluş yolunun da şampiyonluğu bir süre erteleyip altyapıya yönelmek olduğunu dile getiren İlhami Ortekin bu konuda şunları söyledi: ""Bu şekilde oluşturulacak jenerasyonla kulüp kendi ayakları üzerinde duracak hale gelebilir. 50 yıl önce milli takımlara oyuncu veren Aydın- spor'un bugün kendi bünyesinden yetiştirdiği futbolcusu yok. Bu ihmalin altından ancak planlı çalışma ve kurumsallaşmayla kalkılır."