KOCAELİ Büyükşehir Belediyesi'nin bir süre önce ihaleye çıkararak 549 milyon dolara Fransız firması Gaz de France Suez'e sattığı İzmit Gaz A.Ş.'nin (İzgaz) bugünkü devir protokolünün imzası sırasında iki üniversiteli kız, belediyeyi birbirine kattı. Halkevleri Derneği üyesi olduklarını söyleyen iki öğrenci "İzgaz'ı satanlar vatan hainidir" diye bağrıp Fransız firmasının temsilcisine yumurta attı.

KIZLAR ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bir süre önce yapılan ihale ile özelleştirilen İzgaz'ı, Fransız firması Gaz de France Suez'e 549 milyon dolara sattı. Kentteki siyasi parte ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin büyük bir bölümünün karşı çıkmasına ve satışın iptalini istemesine rağmen Fransız firması dün 317 milyon doları Botaş'a, 232 milyon doları da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kasasına girmek üzere toplam 549 milyon doları yatırdı. Bugün de İzgaz A.Ş.'nin devri gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li İbrahim Karaosmanoğlu, devir sırasında yaptığı konuşmada birçok kişinin karşı çıkmasına rağmen, kanun gereği bu özelleştirmeyi yapmak zorunda olduklarını söyledi. İzgaz'ın satışının da ideal koşullarda gerçekleştirildiğini ileri sürdü. Fransız firmasının temsilcisi Eric Stab ise İzgaz'da hizmet ve kaliteyi daha da arttıracaklarını söyledi.

YUMURTALI PROTESTO

Devir töreninin ardından imzalar atıldıktan sonra, Halkevleri Derneği üyesi olduklarını söyleyen ve adları açıklamayan Kocaeli Üniversitesi öğrencisi 2 kız, ellerindeki dövizlerle Büyükşehir belediyesi binası önünde sloganlar atmaya başladı. "İzgaz'ı satanlar vatan hainidir" diye bağıran iki öğrenci, daha sonra merdivenlerden inen Fransız firması temsilcisi Eric Stab'a yumurta fırlattı. Ancak yumurtalar isabet etmedi.

Kız öğrencilerin bu protestosu üzerine belediyenin zabıta ekipleri ile özel güvenlik görevlileri hemen onların çevresini sararak etkisiz hale getirmeye çalıştı. Öğrenciler, üniversite öğrencilerinin faturaları ödeyemedikleri için soğukta oturduklarını, özelleştirme ile dogalgaz fiyatlarının daha da artacağını ileri sürdü. Protestocu öğrenciler, belediye önüne gelip çadır kuracaklarını da söyledi. Haklarında herhangi bir işlem yapılmayan 2 öğrenci daha sonra belediyeden ayrıldı.


HÜRRİYET