Bursa"nın merkez Nilüfer ilçesinde, 21-23 Ağustos tarihlerinde oğlu için düzenlediği helikopterli sünnet düğünüyle gündeme gelen emlakçı İsmail Dengiz, "dolandırıcılık" suçundan gözaltına alındı. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, açık kimlikleri verilmeyen iki kişi, Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne başvurarak, Beşevler
Mahallesi"nde emlak ofisi bulunan İsmail Dengiz ve yanında çalışan Hüseyin P. ile Ramiz S. tarafından dolandırıldıklarını iddia etti. Müştekiler, İsmail Dengiz ve yanındaki iki kişinin başkasına ait iki arsayı kendilerine gösterdiğini ve bunun karşılığında 30 bin YTL kapora aldıklarını öne sürerek, satış işlemi gerçekleşmeyince dolandırıldıklarını anladıklarını ifade etti. Başvuru üzerine harekete geçen güvenlik güçleri, işadamı ile
Hüseyin P. ve Ramiz S"yi evlerinde gözaltına aldı.

ORTALIĞI BİRBİRİNE KATTI

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, "dolandırıcılık" suçundan adliyeye sevk edildi. İki zanlıyla birlikte adliye çıkartılan İsmail Dengiz, çok sayda gazeteciyi karşısında görünce emniyetten çıkmak istemedi ve “Alacağımı vermemek için böyle yaptılar” diye bağırdı. Ellerinin arkadan kelepçelendiği gözlenen Dengiz, tüm çabalarına rağmen, adliyeye binasına alındı.

-OĞLUNA HELİKOPTERLİ DÜĞÜN YAPMIŞTI-

Bursalı emlakçı, oğlu için Kayapa beldesinde "3 gün 3 gece" süren sünnet düğünü düzenlemişti.
Düğün için 5 bin davetiye dağıtan işadamı, ayrıca Bursa"daki yerel bir gazeteye de tam sayfa ilan vermişti.
Dengiz, sünnet düğünü için kiraladığı Kayapa Belde Stadyumuna limuzinle getirdiği oğluna, helikopterle şehir turu da attırmıştı. Stadyumda düzenlenen düğünde çok sayıda şarkıcı da sahne almıştı.
Gazetecilerin, "Düğün töreni kaç YTL'ye mal oldu" sorusuna, "Para hiç sorun değil" diyerek yanıt veren işadamı, oğluna evlendiği gün F-16 kiralamayı düşündüğünü sözlerine eklemişti.

Milliyet