Bankalararası Kart Merkezi koordinasyonunda çalışmaları yapılarak 1 Ekim"de faaliyete geçecek Ortak ATM uygulamasında kart kullanıcıların merak ettiği en önemli konulardan bir tanesi işlemlerde komisyon alınıp alınmayacağı!

Kart kullanıcılarının bulundukları bölgelerde paraya acil ihtiyaç duyduğunda ihtiyacının giderilmesi ve kart kullanıcılarına kolaylık sağlamayı amaçlayan ve bankamatik aramayı sona erdiren Ortak ATM uygulamasında komisyon alınacak.

Bankamatiklerden para çekme ve bakiye sorma işlemleri gibi işlemler belli bir komisyon karşılığında gerçekleştirebilecek. Uygulamada alınacak komisyon oranı her bankanın kendi inisiyatifine bırakılmış durumda!

Altın Nokta ve Ortak Nokta ve bunlarla beraber bu sisteme dahil olmayan toplam 26 bankanın iştirak ettiği Ortak ATM uygulaması kamuoyunda komisyonsuz gibi algılanıyordu. Bankalararası Kart Merkezi BKM bu konuya sitesinde açıklık getirdi.

Ortak ATM, kart kullanıcıların ihtiyaç duyulduğunda hayatını kolaylaştırmayı, cadde, sokak bankamatik aramayı sona erdirmeyi amaçlıyor. Yetkililer uygulamanın her bankanın kendince belirlediği komisyon karşılığında kullanacağını, her işlemin bir maliyeti olduğunu belirttiler…

Bankamatiklerden çektikleri paralar için komisyon ödemeyi istemeyen müşteriler yine kendi bankalarının ATM"sini arayacak./haber7