Türk müziğinin önemli isimlerinden Bülent Ortaçgil, ''Sevgililer Günü'' dolayısıyla düzenlenen konserde Başkentlilere unutulmaz bir akşam yaşattı.

Sanatçı, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde verdiği konsere, ''Sen'' adlı yeni albümünde yer alan ''Hiç Canım Yanmaz'' şarkısı ile başladı. Son albümündeki diğer bir şarkı ''Denize Doğru''nun ardından eski çalışmalarını seslendiren Ortaçgil'e, ''Benimle Oynar mısın'' ve ''Olmalı mı Olmamalı mı'' şarkıları sırasında salonu dolduran izleyiciler de eşlik etti.

Sanatçının bu iki şarkıya ilişkin verdiği ''sırlar'' ise salonda kahkahalara neden oldu. ''Benimle Oynar mısın''ı ilk olarak anneannesine dinlettiğinde ''Hiç boşuna uğraşma, bu şarkı tutmaz!'' yorumunu aldığını söyleyen Ortaçgil, ''İyi ki ona uymamışım, çünkü feci yanıldı'' dedi. ''Olmalı mı Olmamalı mı'' şarkısı içinse, ''Bu şarkının sözlerini Shakespeare'den arakladığımı yıllardır kimse anlamadı'' diyen sanatçı salondakileri bir kez daha güldürdü.

Konserin Sevgililer Günü için düzenlenmesiyle ilgili de konuşan Ortaçgil, ''Ben de eşim de Sevgililer Günü'nü hiç sevmiyoruz. Çünkü hemen hepsinde konserim olduğu için birbirimizden ayrılıyoruz. Gerçi sevgililer birbirine yılda sadece bir gün özen gösterecekse vay halimize'' dedi.

Sahnede birbuçuk saat kalan ve 20 şarkısını seslendiren Bülent Ortaçgil, konserini ''Beni Kategorize Etme'' şarkısıyla bitirdi. Ortaçgil'e bas gitarda Gürol Ağırbaş, klavyede Baki Duyarlar ve davulda Cem Aksel eşlik etti.

Konserin ardından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, sanatçılara teşekkür ederek çiçek verdi.