Küresel çapta streaming ve bulut bilişim hizmetleri veren Medianova, yenilikçi servisleri ile yoğunlaştığı Orta Doğu’ya 2011 yılında 1 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirmeyi başardı.

Medianova CEO’su Serkan Sevim, Türkiye’nin ihracatının bir önceki yıla kıyasla yüzde 18’in üzerinde artışla 134 milyar dolar seviyesine ulaşarak rekor kırdığı 2011 yılında şirketin gerçekleştirdiği ihracatla ilgili şu değerlendirmelerde bulundu: “2006-2011 yılları arasında kaydettiğimiz yüzde 2 bin 637’lik ciro artışı ile ‘Türkiye’nin en hızlı büyüyen beşinci teknoloji şirketi’ unvanını elde ettik. Bu büyümede teknoloji ihracatının da önemli bir payı var. Özellikle Orta Doğu bölgesine yoğunlaştığımız 2011 yılında, bölgenin önde gelen servis sağlayıcıları ile halen devam etmekte olan önemli işbirliklerine imza attık.”

2005 yılında kurulan Medianova’nın genç ancak deneyimli bir şirket olduğunun altını çizen Sevim, streaming ve bulut bilişim alanlarındaki uzmanlıklarını 2011’de ihracata yansıtmayı başardıklarını ve 1 milyon dolar tutarında ihracat gerçekleştirdiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Bu ihracat rakamını sadece bir başlangıç olarak görüyoruz. Şu an Orta Doğu’da milyonlarca internet kullanıcısı Medianova’nın sağladığı altyapı aracılığıyla online müzik dinliyor, video ve TV izliyor. Tüm bu hizmetlerin Türkiye'de host edilen yapıda olması Medianova'yı güçlendirdiği gibi, Türkiye'yi de network bazında Doğu Avrupa ve Orta Doğu'nun kalbi olarak konumlamaya devam ediyor.”

Medianova’nın gerçekleştirdiği ihracatın 2011’de önceki yıla oranla yüzde 300 artış kaydettiğine değinen Serkan Sevim, kısa sürede gerçekleşen bu yükselişin en önemli sebebinin Türkiye’nin vizyonu çerçevesinde ihracat süreçlerine odaklanmak olduğunu vurgulayarak, “Türkiye'de ve bulunduğu coğrafyada, teknolojiye direkt yatırım yapan çok şirket bulunmuyor. Türk şirketleri genelde temsilcilik alarak ya da bazı ekipmanları veri merkezlerine konumlayarak hizmet vermeye odaklanıyor. Medianova olarak teknoloji ürettiğimiz için, ihracatta ve toplam çözüm konusunda çok ciddi bir avantaja sahip bulunuyoruz. Genel olarak ABD merkezli şirketlerle rekabet ettiğimizi söyleyebilirim” diye konuştu.

Medianova’nın 2012 yılındaki ihracat hedefleri hakkında da bilgi veren Sevim, “Bu yıl da aynı şekilde büyümeye ve yurt dışındaki operatör ve kurumlara odaklanmaya devam edeceğiz. 2012’de ciromuzun yüzde 30’unu ihracat kalemlerinin oluşturacağını düşünüyoruz. Uzun vadede bölgedeki en önemli oyunculardan biri haline geleceğimize olan inançla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

 

Medianova hakkında:
2005 yılında ABD’de kurulan Medianova, sahip olduğu geniş bilgi birikimi ve profesyonel ekibiyle küresel çapta “streaming” ve bulut bilişim çözümleri sunmaktadır. Medianova video ve audio streaming, Live TV encoding ve internet streaming alanında benzersiz ve geniş bir çözüm yelpazesine sahiptir. Günde 1,5 milyar işlem yapan platformları ile Türkiye’nin lider servis sağlayıcısı Medianova, e-öğrenmeye yönelik streaming hizmetleri de sunmakta olup, farklı sektörlerdeki kurumların ihtiyaçlarına göre özelleştirilmiş katma değerli çözümler geliştirmektedir. Medianova ABD ve Türkiye’de yürüttüğü faaliyetlerini hem B2B hem de B2C’yi kapsayan bir anlayış ve inovatif bakış açısıyla sürdürmektedir.