Aydın kent merkezinde yaşayan Ümit Keseci (54), çocukken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle felç geçirdi. Geçen sürede maddi imkansızlıklar nedeniyle tedavisi yapılamayan Keseci, engelli olarak yaşamını sürdürmeye devam etti.
Yaşlı bir annesi olan ve ailesini geçindirmek için her gün sabah erken işe giden ablasının yeteri kadar ilgi gösteremediği Keseci"nin dört duvar arsında sıkışık bir vaziyette devam eden kaderi sokaklarına 9 yıl önce bir berber dükkanı açan Zeki Işık ile tanışmasıyla değişti. İşyerini açtıktan sonra Keseci"yi yaşadığı evinden getirerek işyerinde ağırlayan Işık, yıllarca bir insan sesine hasret olan engelli vatandaşa hem arkadaşlık etti hem de onun günlük ihtiyaçlarını karşıladı. Dünyadan kopuk bir şekilde dört duvar arasında yaşamını sürdüren Keseci, berber arkadaşı sayesinde dış dünya ile yeniden iletişim kurunca yüzü tekrar gülmeye başladı.
Işık"ın 8-9 yıldır hiç aksatmadan engelli vatandaşa sahip çıkması hem çevre sakinlerini hem de esnafların takdirini toplarken, durumdan haberdar olan Sakatlar Derneği Aydın Şubesi üyelerine duruma kayıtsız kalamadı. Aydın Belediye Meclisi Engelliler Komisyonu Başkanı Sümran Ünal ile birlikte Işık"ı işyerinde ziyaret eden Sakatlar Derneği Aydın Şube Başkanı Sevgi Dinçer, örnek berberi "Teşekkür Belgesiyle” onurlandırdı.
Sakatlar Derneği olarak engelli Ümit Keseci"nin sorunlarıyla kendilerinin de ilgilendiğini anımsatan Sevgi Dinçer, ancak Zeki Işık"ın keseci"ye karşı takındığı tutumun çok daha önemli olduğunu savundu. Işık"ın örnek davranışının herkes tarafından takdir topladığını belirten Dinçer, “Kendisi yıllardır bu engelli kardeşimize sahip çıkıyor. İhtiyaçlarını karşılamasının yanı sıra bir engellinin en büyük ihtiyacı olan insanlarla iç içe olması sağlıyor. İkisi arasında inanılmaz bir iletişi kuruluyor. Böyle bir durum ülkemizde pek rastlanılan bir şey değil. Herkes engellilerden uzak durmaya çalışırken; bu kardeşimiz 8-9 yıldır bir engelliyle yoldaşlık ediyor. Bizde Sakatlar Derneği Aydın Şubesi olarak bu örnek davranışa teşekkür etmek istedik” dedi.
Ümit Kesesi ile vakit geçirmekten gayet mutlu olduğunu ifade eden Zeki Işık da, “O"nun evinden çıkamadığını öğrenince çok üzüldüm ve gündüz evde bakacak kimside yoktu. Bende dükkanımda kendisiyle ilgilenmeye başladım. Zamanla aramızda iyi bir dostluk gelişti. Gün boyu hem bana arkadaşlık ediyor hem de benim dışımdaki kişilerle de sohbet etme ikanı buluyor. Bu durumdan hem O hem de ben mutluyuz. Bunda sonrada burada olduğum sürece Ümit Ağabey ile birlikte olmaya devam edeceğim” diye konuştu.